Zoeken

Piaggio Group: 60 miljoen euro investering in R&D

2 juli 2020
De Piaggio Group (PIA.MI) heeft een lening van 60 miljoen euro gekregen van Banca Monte dei Paschi di Siena en Cassa Depositi e Prestiti. Dankzij de nieuwe kredieten kunnen geplande investeringen in Research & Development in gang worden gezet.

Innovatieve technologische en product oplossingen op het vlak van actieve en passieve veiligheid evenals het reduceren van het brandstofverbruik en emissies van verbrandingsmotoren is waar bij Piaggio's R&D afdeling nu volop aan kan worden gewerkt, nu de Italiaanse scooterfabrikant en moederbedrijf van Aprilia en Moto Guzzi een lening van 60 miljoen euro heeft verkregen.

De nieuwe investering heeft tot doel om het complete gamma aan scooters, motoren en commerciële voertuigen te versterken. Volgens Piaggio zal het haar in staat stellen de leidende positie in de mobiliteitssector te behouden en uit te breiden en de financiële structuur van de Group verder te versterken. 

De transactie is een van de initiatieven van Banca MPS en Cassa Depositi e Prestiti om liquiditeit te verschaffen en de hervatting van de productieactiviteiten in Italië te ondersteunen. Concreet werd het financiële product in kwestie enkele maanden geleden door CDP gelanceerd om middelgrote grote Italiaanse bedrijven te ondersteunen en gemeenschappen en aanverwante industrieën te helpen.