Zoeken

Overnamebod Morini door vakbonden afgewezen

19 mei 2010

Nadat een overnamebod van Paolo Berlusconi door de Morini familie was goedgekeurd hebben de Italiaanse bonden een streep door het plan getrokken. Na een gesprek tussen Berlusconi en de bonden werd het overnamevoorstel door de bonden afgewezen.

Garelli_Morini.jpg

Afgelopen maand al wisten wij te melden dat Paolo Berlusconi's bedrijf Garelli een overnamebod had gedaan op Moto Morini. Met de overname zou een bedrag van € 2,8 miljoen zijn gemoeid, waarvoor naast de bedrijfsnaam ook de bezittingen en schulden zouden worden overgenomen.

In het driejarenplan voor Moto Morini zou in de fabriek het werk voor 20 medewerkers zijn gegarandeerd, zouden de schulden van het bedrijf worden overgenomen, achterstallige betaling bij het personeel worden afgehandeld en zou de fabriekslocatie voor de komende zes jaar worden geleasd.

Het plan werd begin deze week echter door de Italiaanse bonden afgewezen. Daarmee is niet gezegd dat het definitief is afgelopen met Moto Morini, maar dat de overname vertraging heeft opgelopen. Naar verluid zou de broer van premier Berlusconi volgende week met een nieuw bod komen.

Zie ook: