Zoeken

Opslagdepot Brammo Lithium Ion accu vat vlam

8 juli 2013
Brandveiligheid kon wel eens een serieus probleem zijn voor Lithium Ion accu's, die voornamelijk worden gebruikt om elektrische voortuigen aan te drijven. Begin deze maand vloog het accu-opslagdepot van het Amerikaanse Brammo Motorsports, producent van elektrisch aangedreven motorfietsen, in brand en veroorzaakte een schadepost van meer dan $200.000.

Brammo Empulse_1

De band ontstond in Brammo's Research Lab, dat is geïsoleerd van de rest van het hoofdkwartier dat in het Amerikaanse Ashland is gevestigd. Dankzij de sprinkler installatie werd de brand meteen in de kiem gesmoord, toen de brandweer arriveerde hoefde alleen nog maar de ontstane rook te worden bestreden. Volgens Brammo Marketing directeur Adrian Steward is de meeste schade in het laboratorium waterschade, en heeft het vuur geen invloed gehad op de productie en distributie.

Volgens de locale nieuwssite NewsWatch 12 is de brand ontstaan doordat een pakket Litium Ion accu's vlam heeft gevat. De brand rijst de vraag in hoeverre Lithium Ion accu's veilig zijn: de Mitsubishi Outlander, Chevrolet Spark EV en Volt en de Boeing Dreamliner kwamen eerder al in het nieuws door brand-relateerde problemen met Lithium Ion accu's.