Zoeken

ONK stuntrijden 2011: beter, drukker, harder!

2 mei 2011

ONK_frontpage

Het ONK stuntrijden staat weer op de kalender! Op 4 en 5 juni is het  feestterrein voor de deur van Jan van Dam motoren weer de aangewezen  lokatie voor het enige echte Open Nederlands Kampioenschap  Stuntrijden. Net zoals in 2009 zullen stuntrijders uit eigen land en  er omheen verzamelen om te strijden om de kampioenstitel. Iedereen is  er op gebrand om de titel over te nemen van regerend kampioen  Alexander Schuit. Hijzelf zal er uiteraard alles aan doen om dit te  voorkomen.
Naast Alexander (houder van het stoppierecord op 187.9 meter) zijn  uiteraard ook bekende vaderlandse stunters van de partij, onder de  bezielende leiding van Arian van Zweden in de rol van organisator.

Stuntrijden is nog altijd een snel groeiende sport waarin techniek,  motorbeheersing en gevoel voor balans de hoogste prioriteit hebben,  maar laten we ook het showelement niet vergeten. ’s Werelds grootste  stuntrijders genieten dan ook een status die ook in andere sporten  niet zou misstaan. Chris Pfeiffer en Kevin Carmichael kennen we  allemaal, nu is het aan de Nederlandse (en Belgische en Duitse) helden  om aan te tonen dat zij het ook kunnen. De motoren zijn beter dan  ooit, de trucs technischer en veel ingewikkelder dan ooit, het tempo  ligt een stuk hoger. En niet te vergeten van het nodige motorische  geweld wat wordt losgelaten op het asfalt en de trommelvliezen.

Het ONK stuntrijden is onderdeel van het Hobma modelbouw weekend in Elst. Parkeren voor motorrijders is gratis.

ONK020ONK040


Voor meer beelden, kijk op  http://onk.stuntrijden.com/gallery/index.php (foto’s door Vincent  Burger)