Zoeken

ONK Endurance Low Budget Racing: betaalbaar racen

20 december 2011
Hadden we in Nederland tot op heden racing for fun series als de KNMV cup of de zomeravond competitie, daar kan het volgend seizoen nog een nieuwe raceklasse aan worden toegevoegd: het Low Budget Racing, endurance wedstrijden met motoren die minimaal tien jaar oud zijn.

Low_Budget_Racing

Het ONK Endurance Low Budget Racing bestaat uit een zestal wedstrijden die gedurende het seizoen zullen worden gereden op Assen, Zandvoort en het Belgische Zolder. Uitgangspunt van de raceseries zijn oude supersport motoren van minimaal 10 jaar oud, waarbij wordt gereden in een klasse tot 600cc en een klasse boven de 600cc. 

De Endurance wedstijden zijn veelal evenementen met 60 minuten trainingen en een wedstrijd van in totaal 140 minuten, inclusief startprocedure. De training op zich bestaat daarbij uit 15 minuten vrije training en 45 minuten kwalificatie. Deelnemende motoren moeten zoals gezegd minimaal 10 jaar oud zijn, waarbij elk team maar met één motor mag rijden, in tegnstelling tot bijvoorbeeld de Belgische Enducance cup.

Mocht je interesse hebben voor deze nieuwe ONK Endurance competitie, dan zul je snel moeten zijn. Er zijn slechts 20 startplaatsen per klasse beschikbaar en de aanvragen lopen volgens de organisatie storm. Om deel te nemen aan de raceklasse dien je in het bezit te zijn van een FAME licentie.

Meer info: www.lowbudgetracing.nl