Zoeken

Ongebruikte Bimota V-Due op eBay te koop

4 augustus 2010

Altijd al een fan van tweetakt motoren geweest en ook nog een zwak voor Italiaans design? Dan is dit misschien het moment om je slag te slaan. Op eBay wordt namelijk een fonkelnieuwe Bimota V-Due te koop aangeboden.

Bimota_V-Due_1.jpg

Het was de motor die Bimota weer volop op de kaart moest zetten, maar het werd de motor die uiteindelijk de ondergang van de fabriek betekende. Na lovende kritieken van Alan Cathcard gingen de 110 pk sterke tweetaktenBimota_V-Due_2.jpg als warme broodjes over de toonbank, maar al snel bleek het productiemodel veel kinderziektes te hebben. Zo veel dat uiteindelijk de meeste motoren door de fabriek werden teruggenomen.

Dat niet alle motoren daadwerkelijk retour zijn gegaan blijkt uit deze nog nieuwe 2003 V-Due, die door een Britse verzamelaar persoonlijk bij de fabriek werd gekocht en momenteel op eBay te koop is aangeboden. Deze 2003 Evoluzione is voorzien van carburateurs in plaats van het geplaagde injectiesysteem, en is goed voor een vermogen van 110 pk bij 9.000 toeren en een koppel van 90 Nm bij 8.000 toeren.

De V-Due moet slechts £13,500 opbrengen, en dat is niet veel voor een collecters item waar in de Verenigde Staten met gemak $25.000 voor wordt betaald. De verkoper staat trouwens open voor suggesties, dus mocht je nog een oude ZX-10R C2, RD500 of RG400 in je schuur hebben staan...

Bron: eBay