Zoeken

Olieterrorist Eifel gearresteerd

21 april 2014
De motorhater die begin deze maand de Duitse Eifel opschrikte door op drie locaties het wegdek mek olie te besmeuren is opgepakt. Op donderdagochtend voor Pasen is door de recherche van Aken een 26-jarige man uit Stolberg gearresteerd, die nog diezelfde avond zijn daden heeft bekend.

Ongeluk Eifel_olie

Het besmeuren van het wegdek op drie locaties (Roetgen, Simmerath en Stolberg) is niet het enige wat de 26-jarige dader tegenover de Duitse politie heeft bekend, maar wel het ernstigste wat niet alleen bij onze Oosterburen een grote golf van verontwaardiging teweeg heeft gebracht. De afgelopen weken heeft de dader vermoedelijk 14 verkeersborden met hakenkruisen besmeurd.

De recherche werd door twee getuigen op het spoor van de vermoedelijke dader gezet. Los van elkaar hadden beide getuigen tegenover de Politie het vermoeden geuit dat de 26-jarige man uit Stolberg iets met de zaak te maken zou kunnen hebben. Onderzoek door de politie bevestigde dit beeld, waarop door het openbaar ministerie een arrestatiebevel werd uitgeschreven. Waarop de beide getuigen hun verhaal baseerden is niet bekend gemaakt, wel is bekend dat het geen ooggetuigen zijn geweest.

Tijdens het verhoor op donderdag maakte de verachte een verwarde indruk. Nog dezelfde avond besloot het openbaar ministerie de verdachte op te laten nemen in een kliniek, waar hij tenminste zes maanden zal moeten verblijven. Over de leefomstandigheden van de verdachte is weinig bekend. Hij was vrijgezel en woonde op zichzelf. Ook de motieven zijn nog niet bekend, maar de politie vermoed dat ergernis over motorrijders een rol heeft gespeeld.

Hoewel als gevolg van de olie alleen een 47-jarige motorrijder lichtgewond is geraakt, gaat het openbaar ministerie de verdachte niet alleen voor verkeersgevaarlijk gedrag, maar ook poging tot moord aanklagen. Als uit nader onderzoek blijkt dat de vermoedelijke dader, die inmiddels heeft bekend, niet toerekeningsvatbaar is, dan wil de openbare aanklager een procedure opstarten om de man voor lange tijd in een TBS kliniek op te nemen.