Zoeken

Officieel: Mercedes-AMG neemt belang in MV Agusta

1 november 2014
Wij wisten het een tijdje geleden al te melden, maar nu is het officieel: Mercedes AMG heeft een minderheidsbelang van 25% in MV Agusta genomen. Vooral op het gebied van marketing en verkoop zal door beide partijen intensief worden samengewerkt.

MV Agusta_Mercedes_AG

Het was al langer bekend dat Mercedes AMG, de sportieve tak van de Daimler AG Group, een samenwerking met MV Agusta aan zou gaan. Al vanaf afgelopen zomer waren beide merken in elkaars marketing campagnes te zien. Mercedes-AMG had eerder een exclusieve dealer met Ducati, een samenwerking waar na de overname van Ducati door Audi plotsklaps een einde aan kwam.

Hoeveel geld met de deal is gemoeid is niet bekend gemaakt, wel dat zodra de overname door de relevante autoriteiten is goedgekeurd Mercedes-AMG een plaats in de Board of Directors bij MV Agusta toegewezen zal krijgen. Naar verwachting zal eind november de deal officieel rond zijn.

Giovanni Castiglioni, President en CEO MV Agusta:
MV Agusta en Mercedes-AMG zijn een perfecte mix: twee topbedrijven die staan voor design, high performance en excellentie. Mercedes-AMG zal MV Agusta helpen om wereldwijd verder uit te breiden en onze groei te versnellen. Het unieke aan MV Agusta zal Mercedes-AMG's leiderschap in het high-performance segment verder versterken.

 

Tobias Moers, Chief Executive Mercedes-AMG:
In MV Agusta hebben we een perfecte tweewieler partner gevonden. Dit bedrijf met lange traditie en Mercedes-AMG zijn niet alleen verbonden met een lange en succesvolle race-geschiedenis - waar de nagenoeg perfecte en optimale performance voor op straat wordt getest. De samenwerking met MV Agusta onderstreept tevens het belang van AMG als sport-auto en high performance merk van Mercedes auto's. Deze samenwerking geeft ons
een nieuwe toegang tot de wereld van high-performance enthousiasten.