Zoeken

Nieuwe Harley dealer in Luik

20 augustus 2018
Goed nieuws voor Harley liefhebbers uit de omgeving van Luik. In een voormalige tandwielfabriek langs de Maas openen Alexandre Valentiny en Selim Delbecq in het weekend van 15-16 september feestelijk een Harley-Davidson dealership.

Authorized Harley-Davidson dealer Liège is het resultaat van een uitgebreid en pittig traject van twee enthousiaste motorvrienden. Selim Delbecq mocht van zijn ouders eigenlijk geen motor kopen, maar liet zich desondanks niet weerhouden. Motoren werden zijn grote liefde. Hij was reeds actief in veel verschillende sectoren van de motorwereld en kent de markt dus als geen ander. 

“Ik kan niet wachten tot we open gaan”, vertelt Selim. “We hebben hard gewerkt, een mooi businessplan gemaakt en verschillende partijen achter ons gekregen. Ik vind het geweldig dat we binnenkort eindelijk echt gaan beginnen.”

Selim gaat het avontuur aan met zijn vriend Alexandre Valentiny. Alexandre reed als jonge knaap veel enduro en leerde daarna het ondernemersvak in de financiële wereld en het onroerend goed. Hij vertelt: “Maar uiteindelijk wilde ik toch iets waarin ik mijn passie voor motoren kon combineren met mijn werk. Een Harley-Davidson dealership bleek de perfecte oplossing.”

Harley-Davidson heeft een rijker erfgoed dan welk motormerk dan ook. De jonge ondernemers wilden dan ook een bedrijfspand dat een buiging maakt naar die rijke historie. De oplossing werd gevonden in het  oude fabriekspand ‘De Malzine’ langs de Maas. “We kwamen aan en het was meteen duidelijk”, aldus Selim. “Bingo! Met zijn industriële geschiedenis en structuur, de hoge bakstenen muren, de sfeer… Dit pand leek wel te staan wachten op de sfeer en spirit van Harley-Davidson!” 



Het pand wordt momenteel grondig verbouwd, waarbij het authentieke karakter zoveel mogelijk behouden blijft. Uiteindelijk wordt het nieuwe dealerbedrijf zo’n 1.200m2 groot en biedt het plaats aan een showroom, een werkplaats, een lifestyle shop, een motoren receptie en natuurlijk een bar. In het weekend van 15 en 16 september wordt het nieuwe dealerbedrijf feestelijk geopend. Ga voor meer info naar www.harley-davidson-liege.be. 

H-D’s Country Manager Benelux, Martin Mulder, is enthousiast: “Het is fantastisch om te zien dat jonge fans en ondernemers hun weg vinden naar ons merk. Als H-D dealer kun je een heel relevante plek innemen in de belevingswereld van Harley-rijders, of het nou gaat om nieuwe of gebruikte motoren, customization, onderdelen of gewoon een kop koffie in de showroom. Wij zijn heel  blij met deze uitbreiding van ons dealernetwerk en wij wensen Alexandre, Selim en hun team alle succes met deze spannende stap.”