Zoeken

Nieuw motorevenement: MOTOPIA op 7 april in Ulft

7 december 2012
In de Gelderse achterhoek wordt het volgend jaar een nieuw motorevenement georganiseerd. Op zondag 7 april 2013 vindt de eerste editie plaats van MOTOPIA, een landelijk motorevenement op het DRU industriepark in Ulft waarbij alle soorten motorfietsen samen moeten komen.

motopia logo

MOTOPIA is volgens de organisatie uniek in zijn vorm en opzet: een samensmelting van klassiek, retro en modern. Het evenement zal worden gehouden op het DRU Industriepark, een voormalige ijzergieterij aan de Oude IJssel in Ulft. Het gehele DRU Terrein kent 7 monumentale gebouwen, een grote weide en heeft een totale oppervlakte van 25 hectare.

Het hart van MOTOPIA zal worden gevormd door de SSP Hal: een industriële hal van 5000m2 die onderdak gaat bieden aan een bijzondere collectie motorfietsen. Daarnaast vindt de bezoeker hier een concours ‘d’ elegance en een breed aanbod van onderdelen, kleding & lifestyle.

Het buitenterrein van het DRU Industriepark vormt het decor voor alle soorten en maten motorfietsen van clubs en bezoekers. Op de weide zal een crossbaan worden ingericht met diverse demonstraties. Het totale terrein biedt plaats aan zo’n 5.000 motoren.

Het idee voor MOTOPIA is bij de organisatie ontstaan na het succesvolle Youngtimer Event Forever Young, een evenement voor auto’s uit de jaren 70/80/90. De organisatie denkt dat MOTOPIA een mooie start is van het motorseizoen. Het evenement moet zich onderscheiden door de vorm, die tussen een beurs en meeting in zit. Zo moet er een unieke samensmelting van bezoekers, exposanten en vele soorten motorfietsen ontstaan: van Solex tot Ducati, en van Vespa tot Harley.

Meer informatie voor zowel bezoeker als exposant is terug te vinden op de website www.motopia.nl. Tickets bedragen € 7,50 (online) of € 10 (kassa). Alle motorfietsen parkeren gratis op het DRU Industriepark. Clubs profiteren van een speciaal kortingstarief op de toegang.