Zoeken

Negen nieuwe modellen voor Ducati in 2016

18 september 2015
Ducati gaat flink uitpakken het komende jaar, zo heeft Ducati's grote baas Claudio Domenicali op de IAA autoshow in Frankfurt bekend gemaakt. Naast de deze week onthulde Monster 1200 R zullen in totaal nog acht nieuwe modellen worden gelanceerd, waarvan twee in segmenten waar Ducati momenteel niet vertegenwoordigd is.

Claudio Domenicali

Met een groei van 22% ten opzichte van 2014, wat voor Ducati al een recordjaar was, en inmiddels 32.600 motoren aan klanten uitgeleverd gaat het Ducati dit jaar voor de wind. De nieuwe nieuwe Scrambler loopt als een speer, evenals de verkoop van de nieuwe Multistrada 1200 waarmee voor het eerst BMW GS rijders over de streep worden getrokken.

En dat is, aldus Domenicali, nog maar een voorproefje van wat ons het komende jaar te wachten staat. Volgens de CEO, die er niet vies van is om tijdens een introductie zelf ook het pak aan te trekken, zullen op de EICMA in Milaan in november maar liefst 9 nieuwe modellen worden gepresenteerd. Vooruit, 8 nieuwe modellen, van de nieuwe Monster 1200 R is deze week in Frankfurt al het doek gelicht.

Van de negen nieuwe modellen zijn er twee uit segmenten waar Ducati momenteel niet is vertegenwoordigd, maar hoe hard we ook hebben gesmeekt, de woordvoerder van Ducati Benelux hield de lippen stijf op elkaar. Ducati heeft geen scooter en geen offroad modellen en hebben in het verleden altijd volgehouden dat dát ook zo blijft, het lijkt ons onwaarschijnlijk dat daar nu verandering in komt.

Wat Ducati momenteel ook niet heeft is een toerbuffel en een toursport model, en dat zou best wel eens een reële optie kunnen zijn. Voor een nieuwe ST4 of een nieuwe (luchtgekoelde) Supersport zou best wel eens markt kunnen zijn. We zullen moeten afwachten tot maandag 16 november, als in Milaan het 2016 nieuws zal worden gepresenteerd.