Zoeken

Motorrijder bijna onthoofd door staaldraad

27 april 2010

Een motorrijder raakte zondagochtend in de Waaslandhaven levensgevaarlijk gewond door een staaldraad die over een weg was gespannen. Het parket van Antwerpen voert een onderzoek wegens 'poging tot moord'.

Waaslandhaven.jpg
Foto: Zita.be

De 28-jarige motorrijder uit Zele reed met twee compagnons in een natuurgebied in de Waaslandhaven, op de grens tussen Zwijndrecht en Beveren-Waas. De motards haalden een snelheid van 40 per uur, toen de koprijder ter hoogte van de Kwarigweg in Zwijndrecht tegen een staaldraad reed. Hij raakte de staaldraad eerst met zijn schouder en vervolgens schoot de staaldraad door naar zijn hoofd. De motorrijder werd net niet onthoofd, maar liep enkele levensbedreigende snijwonden op.

Het is al de derde keer in twee maanden tijd dat motorrijders in het gebied een staaldraad tegenkomen. De staaldraad is telkens op 1,5 meter hoogte over de weg gespannen, op keelhoogte van motorrijders.

Thierry Blomme, ooggetuige:
Plots hing er weer een staaldraad. Joris kreeg die draad op de schouder. Die gleed naar boven en rukte zijn helm van zijn hoofd. Die draad sneed in zijn vel. Er waren grote stukken vlees gewoon weg. We reden gelukkig maar zo’n veertig per uur. Hadden we zeventig gereden, zou hij compleet onthoofd zijn. Dit is echt crimineel.

Het parket van Antwerpen vorderde een onderzoeksrechter wegens poging tot moord lastens onbekenden. Het gerechtelijk onderzoek is volop aan de gang.

Bron: Zita.be