Zoeken

Motor Indonesische wereldreiziger in Amsterdam gestolen

7 mei 2012
Een 50-jarige Indonesiër die in 2006 vanuit Jakarta begon aan een wereldreis, is in Amsterdam gestrand. Zijn motor, waarmee hij al ruim 70 landen had bezocht, werd er vrijdag gestolen. Jeffrey Polnaja, die de reis maakt voor wereldvrede, heeft tijdelijk onderdak bij een vriendin van hem in Eindhoven. Hij zei aangifte te hebben gedaan bij de politie.

Jeffrey_Polnaja

In de koffers op de motor zaten onder meer reisdocumenten die hem toegang hadden moeten verschaffen tot een aantal landen. Hij was van plan om medio mei zijn reis te vervolgen vanuit Parijs en van daaruit onder meer door Polen, Rusland, Siberië, Canada en Noord- en Zuid-Amerika te rijden. Daarna zou hij onder meer Australië en Nieuw-Zeeland bezoeken. Het is zijn bedoeling om in 2014 weer in Jakarta te zijn.

Als de motor niet was verdwenen, zou hij nog wat vrienden hebben bezocht en over ruim een week zijn weg zijn vervolgd. „Nu blijf ik maar even in de buurt, maar als de motor niet terugkomt, moet ik een nieuwe kopen. Maar dan wel van hetzelfde merk en uit hetzelfde jaar.”