Zoeken

MotoCzysz bevestigt deelname TT Zero

20 februari 2010

Het afgelopen jaar was de race voor het Amerikaanse MotoCzysz al snel afgelopen, maar het team heeft zal dit jaar absoluut revanche willen nemen. MotoCzysz eigenaar en ontwerper Michael Czysz heeft gisteren laten weten te zullen deelnemen aan TT Zero, de emissievrije race tijdens de jaarlijkse TT races.

MotoCzysz_TT.jpg

Afgelopen jaar waren de verwachtingen hooggespannen geweest voor het in Portland, Oregon (USA) gevestigde team, dat in het verleden al plannen had gehad deel te nemen aan de MotoGP. De voorbereidingen waren veelbelovend geweest, maar technische problemen dwongen het team al voor het eerste meetpunt de race te moeten staken. Het verhaal van de 2009 Isle of Man campagne van het team zal deze zomer in de documantaire 'Charge' in bioskopen wereldwijd te zien zijn.

De elektrisch aangedreven motor heeft naar verluid significante verbeteringen ondergaan ten opzichte van de 2009 versie, waarbij door het team al is bevestigd dat een nieuwe gepatenteerde aandrijfunit  zijn debuut zal gaan maken. Een unit met naar verwachting het hoogste koppel op gebied van elektromotoren. Met de nieuwe versie zal MotoCzysz een van de grote kanshebbers zijn op de nieuwe £10,000 award die de Isle of Man regering heeft uitgeloofd voor het team dat als eerste de 100 mph rondetijd zal weten te doorbreken.

Michael Czysz:
We zijn erg verheugd om weer naar Man terug te kunnen keren voor deelname aan de 2010 TT Zero. Het feit dat elektrisch motorracen in één jaar tijd is geëvolueerd tot een officiële TT raceklasse onderschrijft de toewijding van de regering van het eiland, om emissievrije pioneers een wereldpodium te geven om hun oplossingen te demonstreren. Dit zou best wel eens kunnen eindigen als een van de puurste prototype raceklassen die overblijven in racen.