Zoeken

Moto Morini lanceert 50/50 deal

21 mei 2013
Moto Morini heeft op haar eigen website een huurkoop initiatief ingezet om de verkoop van haar modellen een positieve impuls te geven. Wie nu online een 2013 Moto Morini koopt, betaalt slechts de helft van het bedrag, en het resterende bedrag na 18 maanden.

Moto Morini_Granpasso

We kunnen het niet voorstellen, maar mocht je het toevallig hebben gemist: Moto Morini is weer helemaal up and running. Het op een steenworp afstand van Ducati gevestigde Italiaanse merk, dat in 2009 failliet werd verklaard, is alweer een tijdje in de lucht met de Corsaro 1200 - waarmee het roemruchte merk in 2006 uit haar as herrees - de Scrambler 1200 en de Granpasso 1200. Drie modellen die voor 2013 voornamelijk optische wijzigingen zijn ondergaan en die via de website van Moto Morini te bestellen zijn.

Om de verkopen van de drie modellen een positieve impuls te geven heeft Moto Morini nu een financieel offensief ingezet. Bij aanschaf van een Moto Morini betaal je slechts de helft van de nieuwprijs, waarna je over 18 maanden kunt beslissen om of het resterende bedrag te betalen, of de motor in te ruilen voor een nieuw model, of de motor weer terug te geven. Bij inruil schrijf je over die 18 maanden slechts € 1.500 af, maar besluit je de motor terug te geven dan ben je het aankoopbedrag kwijt.

Met geen officiële importeur meer in Nederland (de Italianen hebben sinds de herrijzenis het accent van verkoop online via hun eigen website gezet) leek deze actie voor Nederlandse fans buiten bereik vanwege het BPM en BTW verhaal (als consument moet er bij invoer naast BPM ook BTW worden betaald en mag je zelf bij de Italiaanse belastingdienst aankloppen om de Italiaanse BTW terug te krijgen), maar dat lijkt een positieve wending te gaan krijgen.

Vlak voor deze publicatie werden we namelijk gebeld door de Nederlandse Moto Morini specialist Moto Stretta in Zwolle, die naast Moto Morini ook Benelli zelf rechtstreeks vanaf de fabriek importeert, die ons wist te vertellen dat men inmiddels in een ver gevorderd stadium is om de motoren via deze 50/50 deal ook in Nederland te kunnen gaan verkopen.

Zodra we meer informatie hebben omtrent deze deal zal dit uiteraard op deze website te lezen zijn, maar potentiële klanten kunnen nu al contact opnemen met Moto Stretta, via Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. of door te bellen met 038 4604233.