Zoeken

Moto Mondo wordt Benelux importeur Royal Enfield

21 december 2018
Met de aankondiging dat het Franse SIMA het importeurschap voor de Benelux naar zich toe had getrokken hadden we al zo'n idee en nu is het officieel: Moto Mondo is vanaf volgend jaar de nieuwe importeur van Royal Enfield in de Benelux.

Officieel heet het een stategisch partnerschap tussen SIMA en Moto Mondo, met het Franse SIMA dus als de officiële importeur en Moto Mondo de partij die de vertegenwoordiging voor de Benelux voor z'n rekening neemt, maar dat is voor wie spijkers op laag water wil zoeken.

In de praktijk komt het er namelijk gewoon op neer dat Moto Mondo vanaf 1 januari 2019 de nieuwe Benelux importeur is voor Royal Enfield en dat lijkt ons een zeer goede ontwikkeling voor het van oudsher Britse motormerk, dat recent flink heeft geïnvesteerd in nieuwe modellen Continental GT en Interceptor voor de middensegment, waarvoor recent Alan Cathcart nog voor Motorfreaks naar Californië was afgereisd. 

Een dealernetwerk moet nog worden uitgerold, maar met MV Agusta, Mash, SWM en Hyosung al in de portfolio zal dat bij Moto Mondo snel zijn gefixt. Een Nederlandstalige website wordt nog aan gewerkt, aan een prijslijst voor de Benelux wordt momenteel de laatste hand gelegd. Voor het Salon in Brussel begin volgend jaar zou volgens Moto Mondo alles gefixt moeten zijn, tot die tijd verwijst de importeur naar de officiële website van Royal Enfield zelf.