Zoeken

Moederbedrijf LeoVince uitlaten in financiele problemen

24 oktober 2013
De economische crisis is in Italië een spoor van vernieling aan het trekken. Het laatste slechte nieuws komt uit Noord-Italiaanse hoek, waar de firma Sito Gruppo Inudstriale Spa, producent van Sito en LeoVince uitlaten en onderdelen voor motorfietsen en scooters, in ernstige financiële problemen is geraakt.

Leo Vince

In navolging van Aprilia, waar vorige week vanwege tegenvallende verkopen de productie is stilgelegd, is ook de productie van de Sito fabriek in Monticello d'Alba in oktober gestopt en zijn de 75 werknemers naar huis gestuurd. In het geval van Sito is de stilgelegde productie echter het gevolg van een financiële crisis waarin het bedrijf verzeild is geraakt.

Naar verluid heeft Sito in totaal een schuldenlast van 30 miljoen euro opgebouwd en probeert men al enkele jaren te overleven en het tij te keren, door bijvoorbeeld onderdelen in goedkope landen als Indonesië en Brazilië te produceren. Naast de fabriek in Italië is ook de Poolse fabriek door de crisis getroffen, ook daar is de 170 werknemers ontslag aangezegd. De Poolse fabriek zal naar verluid eind dit jaar worden gesloten.

Wat met de producten van de Sito Group, waaronder dus LeoVince uitlaten, gebeurt is vooralsnog niet duidelijk. De regio Piemont wil zich voor de verkoop gaan inzetten, aangezien de familie Mollo, eigenaar van het Sito concern, zich uit het bedrijfsleven terug wil trekken.

Begin Oktober werd LeoVince USA nog door Geared Up Powersports, de onderneming van LeoVince USA bedrijfsleider Tim Calhoun, overgenomen, waarmee de toekomst van het merk gewaarborgd lijkt. Voorlopig zijn de magazijnen nog goed gevuld, maar het is onduidelijk waar in de toekomst de LeoVince uitlaten en carbon onderdelen zullen worden geproduceerd.