Zoeken

Mercedes gaat elektrische scooter produceren

6 juli 2010

Mercedes Benz gaat een elektrische scooter produceren. In een officieel persbericht heeft Mercedes Benz laten weten de tweewieler nog dit jaar op de Parijse autobeurs Mondial de l'automobile 2010 te zullen presenteren.

Mercedes_Benz_logo.jpg

Volgens Eva Wiese, woordvoerder van het Daimler concern, houdt Daimler zich met alle facetten van electromobiliteit bezig, en dus ook elektrische scooters die volgens Daimler een zeer interessante markt vormen. De Intermot in Keulen was misschien een logischere keuze geweest voor de presentatie van de nieuwe e-scooter, maar dat is voor een autofabrikant niet de meest geeigende buhne. Daarnaast zal Mercedes zowieso aanwezig zijn op de Parijse autosalon, en dus was dat de meer voor de hand liggende keuze bij Daimler.

De verrassende aankondiging kwam afgelopen zondag uit monde van Daimler CEO Dieter Zetsche in gesprek met Josef Joffe, uitgever van die Zeit tijdens een door die Zeit georganiseerd matinee in Hamburg. Hoewel het bij de eerste presentatie slechts een prototype zal betreffen zal de nieuwe e-scooter volledig in eigen huis worden ontwikkeld.