Zoeken

Managing Director H-D breidt taken uit naar UK en Scandinavie

12 mei 2010

Roel Rietveld, sinds 2000 Managing Director Harley-Davidson Benelux, neemt per direct als Regional Director aangesteld en heeft daarmee de verantwoordelijkheid  voor de Harley-Davidson markten United Kingdom & Ireland en Scandinavia op zich genomen.

Roel_ Rietveld.jpg

Deze promotie heeft niet alleen te maken met Rietveld’s jarenlange ervaring in de motorfietsbranche, maar tevens met een herstructurering van de EMEA (Europe, Middle East & Africa) regio binnen Harley-Davidson Motor Company. De regio’s waar Harley-Davidson actief is buiten de thuismarkt (VS), laten namelijk de laatste jaren een groeiend marktaandeel zien, wat gepaste herstructureringen in de organisatie met zich meebrengt.

Roel Rietveld:
Harley-Davidson Motor Company focust zich momenteel op de internationale markten, waar duidelijk groeipotentieel voor ons bestaat. Zo hebben wij eind vorig jaar een fabrieksvestiging in India geopend en zitten er nog voldoende plannen in de pijplijn. Mijn aanstelling als Regional Director voor deze landen in Noord-West Europa ligt hiermee in lijn en is een mooie nieuwe mijlpaal in mijn carrière.

Rietveld startte zijn carrière in de motorfietsbranche in 1989 bij Greenib b.v., de toenmalige importeur en distributeur van onder meer Harley-Davidson, Triumph en Moto Guzzi. In 1996 was hij onderdeel van het team dat Harley-Davidson Benelux het levenslicht liet zien. Momenteel is hij ook Voorzitter van de Gemotoriseerde Tweewielers (GT) afdeling van de RAI Vereniging, de belangenbehartiger voor de gemotoriseerde tweewieler industrie richting de overheid (NL) en andere stakeholders.

Roel Rietveld wordt in de Benelux voor de day-to-day business opgevolgd door Martin Mulder, sinds 2000 Financial Controller voor Harley-Davidson Benelux en sinds 2006 ook voor de Zwitserse markt, waar Harley-Davidson marktleider is in het zware segment (>650cc). Mulder, die naast zijn Finance verantwoordelijkheden ook Sales & Marketing ondersteunde in de Benelux markt, kent de Harley-Davidson organisatie en het dealernetwerk door en door, waardoor hij een vliegende start kan maken als Country Manager Benelux.

Martin Mulder:
Met de promotie van Roel naar een meer strategische functie kan ik mij focussen op het optimaliseren en ondersteunen van ons al sterke netwerk. Het is voor mij een mooie uitdaging het marktaandeel van H-D verder te vergroten en zo samen met onze dealers te groeien.