Zoeken

Long Way Up goes elektric met Harley-Davidson LiveWire

16 september 2019
We denken niet dat er veel zijn geweest die elektrisch zouden hebben gegokt toen Charlie Boorman onlangs zei dat "Long Way Up" een verrassende twist zou hebben, maar dat is precies wat gaat gebeuren. Het duo Boorman en McGregor gaat de trip van Argentinië naar Alaska met de Harley-Davidson LiveWire doen.

Geen BMW's dus ditmaal, of Triumph's waar Boorman enkele jaren geleden onderdak had gevonden, en ook geen Moto Guzzi V85 (wat onze keuze zou zijn geweest), het merk waarvan Ewan McGregor recent ambassadeur is geworden. 

Nee, in plaats daarvan werden twee Harley-Davidson LiveWire motorfietsen naar Buenos Aires getransporteerd, met daarnaast nog eens twee cutting-edge elektrische pick-up trucks die in Illinois door Rivian zijn gebouwd, een bedrijf dat zich heeft gespecialiseerd in het bouwen van "Electric Adventure Vehicles". Deze trucks moeten 400 mijl op een vol accupakket kunnen afleggen, da's 640 kilometer. 

Dat is mooi voor het tv-programma, maar gezien de actieradius van ongeveer 95 mijl bij gecombineerd stad/snelweg gebruik hebben we sterk het vermoeden dat de twee 4x4 Mercedes-Benz Sprinter bussen en Ford F350 (V8 6.2 liter) pick-up truck die eveneens aan het konvooi zijn toegevoegd van dieselgeneratoren met snelladers zijn voorzien om de motoren bij te laden, evenals reserveonderdelen en de reservefiets. 

De LiveWire motoren die voor "Long Way Up" worden gebruikt zijn trouwens niet de standaard fietsen die nu bij de Harley dealer te bezichtigen zijn, maar zijn omgebouwd naar meer offroad gebruik. Hoewel we gezien het profiel van de banden niet het idee hebben dat er deze trip veel dwars door de Rimboe zal worden gereden. Voor de die-hard fans van "Long Way..." zal dat misschien een tegenvaller zijn.

Neemt niet weg dat na "Long Way Down" en "Long Way Round" deze derde "Long Way Up" een compleet ander avontuur zal zijn. We zijn nu al benieuwd.