Zoeken

Laverty neemt deel aan GoodWood heuvelklim

10 juli 2013
Aanstaande weekend zal Aprilia fabriekscoureur Eugene Laverty gaan deelnemen aan de beroemde Goodwood heuvelklim, onderdeel van het Goodwood Festival of Speed, wat jaarlijks meer dan 150.000 toeschouwers weet te trekken.

Eugene Laverty_Aprilia_RSV4

Aanstaand weekend vindt opnieuw het beroemde Goodwood Festival of Speed plaats, op het landgoed van het Engelse Goodwood House, waar het historische Goodwood circuit en de Goodwood heuvelklim gelegen is. Opnieuw zullen daar beroemdheden en vele bekende coureurs hun opwachting maken, geflankeerd door de meest legendarische en bekende sportwagens en motorfietsen van over de gehele wereld.

Aprilia zal eveneens acte de présence geven op het Goodwood Festival of Speed 2013 door middel van haar Noord Ierse Superbike-coureur Eugene Laverty, die dit seizoen voor het tweede jaar op rij op een Aprilia RSV4 uitkomt in het World Superbike Championship. Met vier overwinningen dit seizoen is Laverty, momenteel derde in het klassement, een van de kandidaten voor de wereldtitel.

Met zijn RSV4 Superbike zal Laverty komend weekend aan de start van de beruchte Goodwood heuvelklim zal verschijnen, waar de Noord-Ier hem tweemaal per dag de heuvel op zal jagen. Het open paddock biedt fans bovendien de mogelijkheid om Eugene te ontmoeten en de Aprilia RSV4 van nabij te bewonderen.

Glamour & motorsport
Goodwood is één van de belangrijkste historische circuits uit de geschiedenis van de Britse auto- en motorsport. De heuvelop gelegen baan is gelegen in de buurt van de Zuid Engelse kust, is 3,8 kilometer lang en gebouwd op een militaire vliegbasis. De eerste wedstrijd die er gehouden werd, in 1948, was voor 500cc motorfietsen, waarbij de overwinning naar Stirling Moss ging, de toenmalig viervoudig Formule 1 co-kampioen.

Het Goodwood Festival of Speed, dat in 1993 voor het eerst gehouden werd, groeide al snel uit tot een wereldberoemd evenement en de perfecte plek waar glamour en motorsport elkaar ontmoeten. Ieder jaar trekt het Festival zo’n 150.000 bezoekers van over de hele wereld naar het historische circuit. De variatie in en de kwaliteit van de deelnemers en de raceauto’s en –motoren maken het Festival of Speed tot een uniek evenement voor de liefhebbers.

Aprilia Racing debuteerde in 2009 op Goodwood toen Max Biaggi de fans in vervoering bracht met het geluid van zijn RSV4 SBK, het jaar erop gevolgd door zijn toenmalige teamgenoot en ‘thuisrijder’ Leon Camier.