Zoeken

lancering Talent Cup 600

27 september 2010

Op het TT Circuit van Assen heeft zondag de lancering van de Talent Cup 600 plaatsgevonden. Deze nieuwe klasse is een sportief initiatief van de ultieme racemerken Honda, Kawasaki, Yamaha en Suzuki en heeft als doel jong talent een kans te bieden in de Nederlandse motorsport.

motoren_onthuld.jpg

Hennie Lentink, de organisator van de Talent Cup 600, benadrukte in zijn speech dat het in de nieuwe cup niet uitsluitend om racen gaat. De focus bij de Talent Cup 600 ligt puur op de rijkwaliteiten van de coureurs. Camiel van Berkesteijn,lid van het dagelijks bestuur van de KNMV met de wegracesport in zijn portefeuille, genoot de eer om tijdens de lancering van de Talent Cup 600 de vier wedstrijdmotoren te onthullen door een doek van de Honda CBR600RR, Kawasaki Ninja ZX-6R, Yamaha YZF R6 en de Suzuki GSX-R600 te trekken.

Van Berkesteijn concludeerde dat de Talent Cup 600 een mooie klasse is voor jonge rijders die bijvoorbeeld uit de brommer- en scooterraces komen. Hij benadrukte dat de KNMV de motorsport in Nederland graag een nieuwe impuls wil geven en dat de Talent Cup 600 daarvoor een goed begin is.

Hennie Lentink: 
De Talent Cup 600 biedt een compleet ontwikkelingsprogramma aan. De jonge rijders worden namelijk niet alleen in het rijden begeleid. Techniek van de motor, omgang met de pers, conditie en voeding zijn ook belangrijke aspecten om een goede coureur te worden. Een belangrijk feit van de Talent Cup 600 is dat er niet gereden wordt op stratencircuits. Deze keuze is bewust gemaakt, omdat de Talent Cup 600 veiligheid hoog in het vaandel heeft staan.

Er wordt met standaard motoren gereden die voorzien zijn van standaard gearing, vering en remmen. Daarnaast geldt er in de Talent Cup 600 één bandenreglement. Dit houdt in dat er geen gebruik wordt gemaakt van regenbanden of speciale racebanden.”

De hoofdsponsor van de Talent Cup 600 is Kids on Tracks. Dit jeugdfonds ondersteunt jonge rijders in diverse klasses van de motorsport. Toine Houtekamer, vertegenwoordiger van Kids on Tracks, voorziet met de Talent Cup 600 een gouden toekomst voor jeugdige coureurs.

De Talent Cup 600 zal in het wegraceseizoen van 2011 van start gaan. Geïnteresseerden tussen de 15 en 21 jaar kunnen zich aanmelden bij de erkende merkdealers. Meer informatie vindt u op http://www.talentcup600.nl/