Zoeken

KTM scoort met 125 Duke als A1 lesmotor

22 maart 2013
De klaagzang over het nieuwe stappen motorrijbewijs is niet van de lucht, maar dat het ook kansen biedt heeft men bij KTM verdomd goed begrepen. De afgelopen maanden heeft het merk uit Mattighofen al 100 KTM 125 Duke's als lesmotor ingezet. Bovendien betaalt KTM het examen verkeersdeelneming terug, als je na het behalen van je rijbewijs een 125 Duke aanschaft.

KTM 125_Duke_lesmotor

Door de invoering van het nieuwe A1-rijbewijs is er ineens een explosieve vraag naar vette motorfietsen ontstaan die aan de 11 kW richtlijn voldoen. Motoren als de 125 Duke, die sinds de invoering zó snel bij de dealers uit de showroom zijn gevlogen dat er zelfs een wachttijd is ontstaan. Goed voor KTM, maar vervelend voor de rijschoolhouders die nu op zo'n 125 Duke moeten wachten.

KTM biedt rijscholen de 125 Duke, waarvoor ook een valbeugel pakket leverbaar is, onder gunstige condities aan, en heeft bovendien voor de motorrijder in spé een ludieke actie bedacht. Wie op een 125 Duke heeft gelest, voor het rijexamen is geslaagd en na het behalen van het rijbewijs een 125 Duke aanschaft, krijgt van KTM het examengeld van het examen verkeersdeelneming terug in een korting op de factuur van de motor tot maximaal € 200.