Zoeken

Kickoff Monster Energy Extreme Freestylers in Amsterdam

2 maart 2011
Op zaterdag 21 mei 2011 vindt in het Arnhemse Gelredome de Monster Energy Extreme Freestylers plaats, een unieke combinatie van live Rock, DJ's en een Freestyle stunt show. In hartje Amsterdam werd voor een select groepje uitgenodigde pers hiertoe de kickoff gegeven.

Monster Energy Extreme Freestylers

In een korte persconferentie werd het unieke concept van de Monster Engergy Extreme Freestylers uit de doeken gedaan. Volgens de organisatie is bij de ongeveer drieenhalf durende show de absolute wereldtop in Extreme Sports aanwezig. Monster Energy Extreme FreestylersAls voorproefje voor wat op 21 mei te verwachten is gaf de 2010 FIM IFMFX kampioen uit Tsjechië Libor Podmol een fraaie show na afloop van de presentatie.

Dat de organisatie flink heeft uitgepakt met de Monster Engergy Extreme Freestylers blijkt uit de line-up, die tijdens de persconferentie bekend werd gemaakt. Zo zullen tijdens de show rijders uit het Crusty Demons-, Metal Mulisha- en Harley-Davidson Freestyle team alle registers open gaan trekken om samen met de rockband Sonic Monsterjam er een spectaculaire show van te maken.

Absoluut uniek in Europa is de line-up, met namen als Nate Adams (USA, winnaar van de X-fighters 2010 en gouden medaille bij de X-Games FMX), Robbie Maddison (de hedendaagse Evel Knievel) en de eerder genoemde Tsjech Libor Podmol. Ook zal de Australiër 'Jacko' Strong voor het eerst in Europa een poging gaan doen om een waanzinnige 85 ft Front Flip tot een goed einde te brengen.

Nog niet genoeg voor je? Wat te denken van Kain Saul, die als enige ter wereld een Back Flip met een Harley XR1200 wist uit te voeren, meervoudig X-Games medaillewinnaar Mike Mason of X-Games gouden medaillewinnaar Health Frisby op zijn onafscheidelijke sneeuwscooter. Health is in staat een Back Flip uit z'n 300 kg zware machine te persen. Ook de Nederlander Norman Verbeek, die als eerste Nederlander een Back Flip wist uit te voeren, zal tijdens de Monster Energy Extreme Freestylers van de partij zijn.

Monster Energy Extreme Freestylers