Zoeken

Jan van Sommeren en Hoegee Motortechniek fuseren tot Hoegee Suzuki Center

21 juli 2016
Marc Hoegee heeft de motorzaak van Suzuki exclusief dealer Jan van Sommeren in Afferden overgenomen. Het gevolg van de overname is dat Hoegee Motortechniek uit Giessen na 12 jaar gaat verhuizen en zal worden samengevoegd met de bestaande activiteiten in Afferden onder de nieuwe naam Hoegee Suzuki Center B.V.

GSX-S1000 Hoegee

Jan van Sommeren is een bekend persoon in de Nederlandse motorwereld. Met zijn gelijknamige motorzaak te Afferden is hij als Suzuki Exclusief-dealer al jaren een begrip. De inmiddels 68 jarige Jan heeft recentelijk de uitdrukkelijke wens kenbaar gemaakt dat hij een waardige opvolger wenst te vinden om zijn onderneming voort te zetten en na een zorgvuldige zoektocht heeft hij deze gevonden in de persoon van Marc Hoegee.

Marc Hoegee, welke als Suzuki-specialist bekend staat in binnen- en buitenland, gaat de zaak van Jan overnemen. Het gevolg hiervan is dat Hoegee Motortechniek te Giessen na 12 jaar gaat verhuizen en zal worden samengevoegd met de bestaande activiteiten te Afferden. Met het samengaan van deze twee ondernemingen ontstaat een uniek dealerpunt voor Suzuki in Nederland, waarmee elk segment voor elke motorliefhebber kan worden bediend.

De samensmelting geeft naast een welbekend Suzuki -Exclusief verkooppunt een combinatie met een hoogwaardige technische werkplaats. Dat de ex-MotoGP-monteur gevoel voor techniek heeft is alom bekend. De door ons dit voorjaar nog uitvoerig geteste GSX-S1000 Special R Edition komt uit de keuken van Hoegee en heeft enorm veel enthousiaste klanten opgeleverd.

Voor de klanten verandert er eigenlijk niets en gaat de nieuwe onderneming verder zoals iedereen gewend is. Als Suzuki Exclusief-dealer zullen de activiteiten verkoop en service onveranderd hoog in het vaandel staan. Daarnaast zal de kledingshop worden voortgezet. De specialistische onderdelen via Yoshimura Import blijven ook een essentieel onderdeel van de nieuwe opzet.

De bemanning van de werkplaats te Afferden wordt uitgebreid met de technische staf van Hoegee Motortechniek. Hierdoor ontstaat een werkplaats waar naast de standaard werkzaamheden ook specialistische wensen kunnen worden gerealiseerd. De hiervoor benodigde testbank verhuist natuurlijk mee naar Afferden. Op deze testbank kunnen alle mogelijke simulaties worden uitgevoerd, waarmee nagenoeg alles technische problemen kunnen worden opgelost.

Jan van Sommeren verdwijnt voorlopig niet van het toneel en hij zal de komende jaren in de onderneming actief blijven. Met zijn, voor velen vertrouwde, werkwijze wil hij graag invulling geven aan de nieuwe toekomst van de nieuwe onderneming. Het betekent echter wel dat hij een stapje terug zal gaan doen. Marc Hoegee wordt het “nieuwe” gezicht van de onderneming te Afferden en zal op zijn herkenbare bevlogen wijze leiding geven aan het nieuwe team.

Theo Kruythof Suzuki Nederland:
Wij zijn werkelijk enorm trots dat Jan en Marc tot overeenstemming zijn gekomen en zijn ervan overtuigd dat deze 2 Suzuki specialisten het succes van Van Sommeren Motoren verder gaan uitbouwen. Jan heeft na meer dan 30 jaar ervaring als Suzuki Exclusief dealer een enorme trouwe en loyale Suzuki klantenkring opgebouwd en Marc brengt met zijn 12 jaar ervaring als Suzuki huistuner een ongekende technische kennis met zich mee. Deze unieke combinatie gaat absoluut zorgen voor het verder uitbouwen van het Suzuki imperium waarbij de service naar de klanten centraal staat!

Jan van Sommeren:
Wij zijn superblij met de gevonden oplossing. Het is altijd onze grote wens geweest om het door ons met liefde en plezier opgebouwde bedrijf, over te kunnen doen aan iemand die echt verstand van zaken heeft. Wij denken met Marc Hoegee de juiste man te hebben gevonden, die invulling kan geven aan deze wens en aan wie we onze gespecialiseerde Suzuki motorzaak met vertrouwen kunnen overdragen.

Marc Hoegee:
Ik kijk uit naar deze nieuwe uitdaging. De contacten met Jan en Suzuki zijn al jaren erg goed en we hebben regelmatig over dit mogelijke scenario gesproken. Nu is het eindelijk gerealiseerd en het feit dat ik Jan zijn levenswerk een vervolg kan gaan geven, zie ik als een unieke kans die niet vaak voorkomt. Het wederzijds respect voor elkaars werk maakt ons nog sterker als Suzuki Exclusief dealer. De mogelijkheden voor de toekomst passen in mijn ambitie en dit maakte de keuze uiteindelijk niet zo moeilijk meer.