Zoeken

Importeurs Japanse vier slaan handen in één in Talent Cup 600

8 september 2010

Om weer een kweekvijver te creëren voor aanstormend talent hebben de vier Japanse importeurs Honda, Kawasaki, Yamaha en Suzuki de handen in één geslagen. Resultaat is de Talent Cup 600, een nieuwe raceklasse met standaard 600cc motorfietsen.

logo_talent_cup_600.jpg

Met de Talent Cup 600 willen de gezamenlijke importeurs het cupracen een nieuw leven in gaan blazen. Het cupracen dat in begon Nederland met de MuZ Scorpion Cup, waarna Suzuki importeur B.V. Nimag volgde met de succesvolle GSX-R600 cup, de meest succesvolle cupraceklasse ooit met op het hoogtepunt startvelden van 70 tot 80 man, waardoor een A en B klasse moest worden opgezet.

De GSX-R600 cup werd opgevolgd door de SV-Cup, waar onze hoofdredacteur als wildcard de eer van Motorfreaks nog hoog wist te houden. Naast de SV-Cup werd enkele jaren geleden tevens gestart met de Junior Cup, met 125cc tweetakt Aprilia's en Yamaha's. Met de komst van de Talent Cup 600 zullen beide raceklassen komen te vervallen.

De Talent Cup 600, die in het wegraceseizoen van 2011 van start zal gaan, heeft als doel jonge coureurs een echte kans te bieden. Met de Talent Cup 600 ondersteunen Honda, Kawasaki, Yamaha en Suzuki een bijzondere nieuwe klasse in de Nederlandse wegracesport. Jong racetalent, van 15 t/m 21 jaar, krijgt daarin de kans om zich op hoog niveau te ontwikkelen.

Het sportieve initiatief van de vier grote importeurs is met open armen ontvangen door Kids on Tracks, de hoofdsponsor van de Talent Cup 600. Kids on Tracks is o.a. bekend als organisator van De Grote Motorsport Loterij en de online veiling van unieke gesigneerde motorsportartikelen. De organisatie is in handen van CRT, de Talent Cup 600 staat onder auspiciën van de KNMV.

Jonge coureurs krijgen in deze nieuwe klasse een professionele raceopleiding en worden voorbereid op doorstroming naar hogere niveaus in de nationale en misschien zelfs internationale motorsport. De opzet van de Talent Cup 600 is laagdrempelig, er wordt gereden met vrijwel standaard 600cc supersportmotoren van Honda, Kawasaki, Yamaha en Suzuki. Op deze manier is de Talent Cup 600 veilig, eerlijk en betaalbaar.

Voor het bedrag van slechts €11.499 excl. BTW wordt een compleet jeugdprogramma aangeboden. Dit bedrag is inclusief de 600cc supersportmotor, twee sets racekuipen gespoten in de fraaie standaard kleurstelling en voorzien van de juiste sponsorlogo's, Akrapovic Slip-on demper en een set Pirelli Diablo Rosso Corsa banden. Bovendien maken de coureurs deel uit van een uniek talentontwikkelingsprogramma waarbij ze door prominenten uit de motorsport worden getraind in alle facetten van de wegracesport, zowel op als naast de baan.

De Talent Cup 600 rijdt minimaal tien races en ten minste drie ONK-wedstrijddagen. De officiële presentatie van de Talent Cup 600 en de cupmotoren vindt plaats op het TT circuit Assen tijdens de MOTO73 Race of the Champions op zondag 26 september om 10.30 uur.

Meer informatie op www.talentcup600.nl of bij de erkende merkdealers.