Zoeken

Honda meest betrouwbare merk volgens poll MCN

20 april 2010

Als je met acht modellen in de top 10 staat, dan mag je je met recht een échte winnaar noemen. Uit een onderzoek onder 12.000 lezers van het Britse MCN werd Honda gekozen tot het meest betrouwbare motormerk.

Honda_Deauville_2010.jpg

De eerste vier plaatsen in de top tien zijn voor de toermachine NT700V Deauville, de supersporter CBR600RR, de groottoerist ST1300 Pan European en de ruige CBR1100XX Blackbird. Op de zevende tot en met de tiende plaats eindigden respectievelijk de ultrasportieve CBR1000RR Fireblade, de eigenzinnige VFR800, de technisch vernuftige VFR800 VTEC en de allroundmachine CBF1000.

Toonaangevend
Het onderzoek van Motor Cycle News in Groot-Brittannië behoort tot de meest toonaangevende polls op internet onder motorrijders. De respons is fors, wat al blijkt uit de 12.000 reacties. De deelnemers moesten er met een lijst van ongeveer 100 vragen de tijd voor nemen. De vragen waren gericht op comfort, afwerking, betrouwbaarheid, wegligging, styling en onderhoudskosten.

Honda ziet in het resultaat de bevestiging dat de continue aandacht voor kwaliteit loont. Veel respondenten gebruiken hun motor regelmatig. Sommigen leggen jaarlijks veel kilometers af en dan valt betrouwbaarheid als eerste op. Dit blijkt wel uit het feit dat de toermotor en woon-werkmotor pur sang, de NT700V Deauville, in Groot-Brittannië kampioen betrouwbaarheid is geworden. Ook de twee Honda supersport motorfietsen CBR600RR en CBR1000RR, motorfietsen met veelal zeer vlotte berijders, staan in de top tien.