Zoeken

Honda bouwt tweede fabriek in India

10 maart 2010

Om aan de toenemende vraag naar motorfietsen te kunnen voldoen gaat Honda in India een tweede fabriek bouwen. In de fabriek, die gepland staat voor oplevering tweede helft 2011, kunnen jaarlijks 600.000 motorfietsen worden geproduceerd.

Honda_India_3D.jpg

Daar waar in Europa, de Verenigde Staten en thuisland Japan de verkopen van motorfietsen vanwege de economische crisis nog steeds onder druk staan schieten de verkopen in landen als China, Brazilie en India met comeetsnelheid omhoog.

Honda_India_2.jpgOm de tweede fabriek te kunnen bouwen zal HMSI (Honda Motorcycle & Scooter India Ltd.) zo'n 24 hectare grond in het Tapukara industrieel gebied opkomen, op ongeveer 40 km afstand van de huidige fabriek en ongeveer 90 km van Delhi. De nieuwe fabriek zal naar verwachting de tweede helft van 2011 operationel zijn met een jaarlijkse productiecapaciteit van 600.000 motorfietsen.

Daarnaast zal de productiecapaciteit van de huidige fabriek nog voor het eind van deze maand worden vergroot van 1.25 naar 1,55 miljoen units, met een verdere uitbreiding naar 1,6 miljoen volgend jaar. Met de tweede fabriek operationeel zal Honda in India een productiecapaciteit van 2,2 miljoen motorfietsen per jaar hebben.

Honda_India.jpg
Honda's huidige fabriek in India: verhoging productie naar 1,6 miljoen units.

De nieuwe fabriek zal bij maximale capaciteit werk bieden aan ongeveer 2.000 werknemers, de totale investering bedraagt ongeveer 4.7 miljard Rupee (€ 76 miljoen).