Zoeken

Homo-klasse in 2010 Knastercross

16 april 2010

Knastercross, het wilde feest van het Zuiden, beleeft op 3, 4 en 5 september a.s. haar 5e editie. Op het festivalterrein aan de overkant van de A2 ter hoogte van Maastricht Aachen Airport, in Geulle, zullen ook dit jaar weer verschillende klasses verreden worden.

Knastercross_logo.jpg

Vanwege de grote populariteit en het beperkte aantal deelname plaatsen heeft de organisatie besloten om een extra klasse in het leven te roepen. De ‘wegraceklasse’! In deze klasse mogen alleen motoren meedoen die niets met cross te maken hebben. Spektakel op de crossbaan is hierbij dus verzekerd. Verder is de crossmotoren-klasse omgedoopt tot ‘Homo-klasse’ omdat er nog veel moet gebeuren aan de integratie van deze bevolkingsgroep op het platteland. Knastercross doet dus aan positieve discriminatie en laat alleen homo’s toe in deze klasse.

Verder worden ook de toelatingseisen aangescherpt bij de verschillende klasses. Bij bijvoorbeeld de ‘Kijkmaarwatjeindeschuurhebtstaanklasse zwaar’ wordt er een keurmeester naar elke deelnemende equipe gestuurd om het voertuig te beoordelen. Deze maatregel is genomen om te voorkomen dat er sloopwagens aan de start verschijnen.

Knastercross.jpg

Op vrijdag 23 april a.s. starten zoals gebruikelijk de inschrijvingen om 0.00u ’s nachts. Hiermee wordt de traditie voortgezet en wordt er geprobeerd te voorkomen dat de website niet crasht vanwege de grote toeloop. Ondanks dit late tijdstip wordt wederom verwacht dat de meeste klasses binnen een kwartier uitverkocht zullen zijn.


Voor meer informatie zie: www.knastercross.nl