Zoeken

HOG Rally Luxemburg groot succes

8 juni 2010

In het weekend van 4, 5 en 6 juni was de jaarlijks terugkerende Benelux H.O.G. Rally te gast in Luxemburg. Met bijna 2.000 bezoekers en een toertocht ter afsluiting waar zo’n 1.200 Harley-Davidson motoren in meereden was dit een evenement waar men trots en tevreden op terug kan kijken. 

HOG_Benelux_Rally_2010.jpg

We zouden er dit jaar zelf live bij zijn geweest, en hadden -Freaks ongebruikelijk- tijdig alles daarvoor georganiseerd. Met een Triumph Rocket III Roadster en Harley-Davidson V-Rod Muscle zouden we afreizen naar Larochette in Luxemburg, tot ons twee dagen voor vertrek werd medegedeeld dat de V-Rod was gecrasht en er geen andere fiets meer beschikbaar was.

De H.O.G. leden van het Luxembourg Chapter wisten het afgelopen weekend niet wat ze overkwam. Een grotere opkomst dan ze ooit hadden durven dromen kwam op vrijdag en zaterdag het terrein van Camping Birkelt oprijden. Mooi weer, een prachtige omgeving en een solide organisatie deed velen besluiten naar het Luxemburgse Larochette te komen. De naam Benelux Rally dekt de lading eigenlijk allang niet meer; Harley-rijders uit heel Europa en zelfs ver daarbuiten bezochten de Rally.

Larochette zou weten dat de tiende editie van de H.O.G. Rally daar plaatsvond, gedurende het hele weekend waren alle terrassen bezet door Harley rijders, de fraaie machines ronkten door de straten en alle parkeerplaatsen waren gevuld met de grote Amerikaanse V-Twins. “Muziek, lekker eten & drinken, feesten, mooie toertochten rijden en vooral de vriendschapsbanden onderling weer aanhalen kenmerken onze H.O.G. Rallies, die ook hier weer in een uiterst relaxte sfeer plaatsvindt” zo wisten vele H.O.G. leden de Rally te omschrijven.

HOG_Benelux_Rally_2010_Larochette.jpgHOG_Benelux_Rally_2010_parade.jpg

Op de zaterdagmiddag was in het dorp Larochette de custom bikeshow, waar de meest fraaie, vaak van veel chroom en prachtig spuitwerk voorziene, Harley-Davidson motoren de aandacht trokken. Ook niet-rijders staken hun enthousiasme niet onder stoelen of banken; “Wat een prachtige machines en wat zijn de eigenaren vriendelijk en gezellig!” zo glunderde een oudere dame die samen met haar man tussen het motorvolk liep.

Fotografie: Onno Wieringa, Fritz van Duinen

De zaterdag ging na de gezamenlijke barbecue langzaam over in de feestavond waarin verschillende live-bands speelden en tot ieders spijt was het al veel te snel weer zondagmorgen. Vele motoren kregen nog een liefdevolle was- en poetsbeurt, waarna de Parade werd gereden. Met zo’n 1.200 voorbij denderende Harleys “Een gezicht om nooit meer te vergeten”,  aldus de omwonenden die massaal de straat opgingen om hun bezoekers uit te zwaaien. ‘Welcome Back’ was overal te lezen, de H.O.G. Rally die in 2006 ook al Larochette had aangedaan, was wederom gastvrij onthaalt in Luxembourg!