Zoeken

Hero Motors gaat transmissies voor BMW produceren

4 mei 2011
BMW gaat in de toekomst haar motorfietsen voorzien van in India geproduceerde versnellingsbakken. De Duitse motorfabrikant heeft hiertoe recentelijk een contract getekend met het Indiase Hero Motors, dat daarmee de exclusieve leverancier van versnellingsbakken voor alle BMW modellen wereldwijd gaat worden.

BMW_R1200GS_gearbox

Dat de overeenkomst tussen BMW en Hero Motors is niet de zoveelste poging van een fabrikant is de productie naar lage-lonen landen te verplaatsen blijkt uit het feit dat de te produceren versnellingsbakken geheel door Hero Motors zijn ontwikkeld, daar waar normaal gesproken door bedrijven in lage-lonen landen gebruik wordt gemaakt van door de motorfabrikanten aangeleverde onderdelen en technieken.

Pankaj Munjal, directeur Hero Motors:
We hebben de versnellingsbak in eigen huis ontwikkeld. Normaal gesproken worden componenten als motoren en transmissies door de motorfabrikanten zelf gemaakt, omdat zij daarvoor geavanceerde techniek in huis hebben. Wij hebben die expertise bereikt. BMW Motorrad gaat onze versnellingsbakken voor haar producten wereldwijd gebruiken.

Dat Europa het beste continent is voor de ontwikkeling van automotive componenten is niet noodzakelijk correct. Het landschap is aan het veranderen. Zo is onze bedrijvigheid in versnellingsbakken, als voorbeeld, het afgelopen jaren met 70% per jaar gegroeid.

De overeenkomst, die vorige week werd getekend, is goed voor de komende vijf tot acht jaar voor levering van transmissies voor verschillende BMW modellen. Het is niet de eerste overeenkomst die BMW met Hero Motors heeft gesloten, halverwege de jaren '90 ging BMW al een partnerschap met Hero Motors aan om de Indiase markt te kunnen penitreren met een middelgrote ééncilinder motorfiets. De overeenkomst was echter van korte duur, vanwege de in die tijd erg kleine Indiase motormarkt voor dit soort motorfietsen.

Bron: BSmotoring.com