Zoeken

Henry van Loon Ambassadeur Triumph

21 april 2019
Comedian, acteur, vlogger en motorrijder Henry van Loon is Triumph Ambassadeur voor Nederland. Deze eervolle titel kreeg hij zaterdag 19 april toen hij zijn nieuwe Triumph Scrambler 1200 XE in ontvangst nam bij Triumph dealer Blom in Leusden.

 

Bij BN'ers denk je al snel dat ze motorrijden 'omdat het hip en trendy is', maar dat geldt zeker niet voor Henry van Loon, die motorrijder in hart en nieren is. Een blik in zijn garage zegt genoeg: naast zijn nieuwe Scrambler 1200 XE heeft van Loon nog een Triumph Tiger 900 T400, een Bonneville uit 2009 en sinds kort een echte klassieker uit 1965, een Tiger 100SS (500cc).

“Gek misschien, maar ik gunde mij geen tijd om te ontspannen. Altijd druk, altijd aan het werk, nooit eens gewoon niets. Ik kwam erachter dat je dat niet volhoudt en dat je er ook nog eens geen leuker mens van wordt. Totdat ik motorrijden ontdekte… en wel op een Triumph”, vertelt Van Loon. Hij is verknocht geraakt aan het merk en vooral fan van de Modern Classic modellen. Vandaar ook zijn keuze voor de nieuwe Triumph Scrambler 1200 XE.

Van Loon is geen onbekende. De meeste mensen zullen hem kennen van zijn rol als conciërge Volkert in de NPO-serie “De Luizenmoeder”, waarvan inmiddels het 2e seizoen op de buis is. Momenteel staat hij in het theater met zijn nieuwe cabaretvoorstelling Onze Henry. In dit persoonlijke programma zoomt hij in op zijn Brabantse roots en trakteert hij de zaal op zowel hilarische als fidele bespiegelingen en ontroerende liedjes.

Henry startte zijn carrière als stand-up comedian in maart 2004 toen hij lid werd van Comedytrain. Een fragment uit een van deze optredens, waarin hij televisieprogramma De Wereld draait door persifleert, werd in 2010 een hit op internet en leverde hem zijn eerste bekendheid op bij het grote publiek. 

In november 2004 debuteerde van Loon tevens op televisie met een imitatie van Hans Teeuwen in het programma Kopspijkers. Ook werkte hij mee aan satirische programma’s als Koppensnellers, Draadstaal, Van Zon op zaterdag, Comedy Live en Vrijdag op maandag. Verder had hij gastrollen in de televisieseries: Shouf Shouf!, Crimi Clowns en Van God Los. 

Zijn eerste filmrol had Van Loon in 2003; een bijrol in Pietje Bel 2. Hij speelde ook in de actiekomedies New Kids Turbo en New Kids Nitro. In 2013 kreeg hij een van de hoofdrollen in de romantische komedie Bro’s before Ho’s.

Onlangs maakte Van Loon kennis met de Scrambler 1200 XE tijdens de Triumph Adventure Experience in Loon op Zand en hij was meteen verkocht. Via zijn Triumph dealer Blom in Leusden kwam hij in contact met Triumph Motorcycles Benelux en zo is het balletje gaan rollen voor het ambassadeurschap.

Van Loon is trots om zich op de Scrambler 1200 XE tijdens dit motorseizoen te mogen vertonen en zijn liefde voor het merk uit te dragen. Voor zover zijn agenda dat toelaat zal hij een aantal malen acte de présence geven op evenementen. Bovendien zal hij zich zoveel mogelijk op de Triumph verplaatsen voor optredens in het land, maar zeker ook om te ontspannen en de dagelijkse drukte even te ontvluchten.

Triumph is blij om een bekend persoon als Henry van Loon in te zetten als ambassdeur. “Henry’s  verschijning, humor, bekendheid en voorliefde voor Triumph zullen menigeen bijblijven, wat een positieve associatie met het merk teweeg moet brengen. Een Triumph rijder in hart en nieren is de beste reclame voor het merk die je maar kunt wensen”, aldus Cees de Rooij, general manager Triumph Benelux BV.