Zoeken

Heinrich nieuw hoofd BMW Motorrad Design Studio

31 januari 2012
Edgar Heinrich wordt het nieuwe hoofd voor de BMW Motorrad Design Studio. De 53-jarige ontwerper zal per 1 juli de functie overnemen van David Robb (56), die na 18 jaar aan het roer van de ontwerpafdeling te hebben gestaan heeft besloten BMW te gaan verlaten.

Edgar_Heinrich

Heinrich is geen onbekende voor BMW, na zijn universitaire studie als ontwerper te hebben afgerond begon Heinrich zijn carrière als motorontwerper in 1986 bij BMW, waar hij in de periode 2007 tot 2009 binnen de BMW Motorrad Design Studio hoofd van de Vehicle Design Motorcycles afdeling was en daarmee direct onder David Robb stond. In 2009 verliet Heinrich BMW voor het Indiase Bajaj Auto LTD, waar hij hoofd van de styling en model studio werd.

Tijdens zijn vorige periode bij BMW was Heinrich verantwoordelijk voor motoren als de eerste vierkleps boxer modellen R1100 RS en RT, de K12000 S en R, de HP Megamoto en succesvolle Parijs-Dakar machines. Ook de succesvolle R1150 GS en R1200 GS kwamen uit zijn creatieve pen. Onder zijn leiding ontwierp het design team de S1000RR en de F800 / 650 series, de G450X en ook de BMW Custom Concept studie. Tot slot was Heinrich betrokken bij de start van de ontwikkeling van de nieuwe zescilinder en nieuwe maxi-scooters.

Edgar Heinrich:
Ik ben erg blij om naar BMW Motorrad terug te keren en in de gelegenheid te worden gesteld te worden betrokken bij het vormgeven van de tweewieler toekomst van de BMW group met een uitmuntend team.

Adrian van Hooydonk, senior vice president BMW Group Design:
Edgar Heinrich is een uitstekende motorfiets ontwerper en gepassioneerde motorrijder die al belangrijke bijdragen heeft geleverd aan BMW Motorrad design in de loop van zijn jarenlange carrière. Ik kijk er naar uit om met hem samen te gaan werken om BMW Motorrad Design tot een voortdurend succes in de toekomst te maken.