Zoeken

Hein Gericke vraagt faillissement aan

18 december 2013
Uitrekenend vlak voor kerst heeft het Duitse motorkleding en accessoire warenhuis Hein Gericke voor de tweede keer in haar geschiedenis faillissement aangevraagd. Medewerkers van het in Dusseldorf gevestigde bedrijf hebben hun salaris van november nog tegoed, zo weet het Duitse Motorrad te melden.

Hein Gericke

Dat het de laatste jaren Hein Gericke alles behalve voor de wind gaat zal niemand zijn ontgaan. In de zomer van 2012 werd de Britse tak Hein Gericke UK nog onder curatele geplaatst en moest er een saneringsplan worden opgesteld, waarna een Zwitserse investeerder in het ondernemen stapte.

Wat volgde was een reorganisatie aan de top: in juni van dit jaar werd door de nieuwe Zwitserse meerderheidspartij General Equity Group uit St. Gallen de Dusseldorfse textiel-handelsspecialist Christian Korte als nieuwe CEO aangesteld.

De van de modeketen Peek & Cloppenburg afkomstige Korte voerde direct een aantal omvangrijke kostenbesparende maatregelen door, waaronder de sluiting van het eigen - volgens de persberichten te dure - centrale magazijn. Ook werd de verzendlogistiek onder de loep genomen.

De nieuwe maatregelen lijken echter niet toereikend te zijn geweest. Tegenover onze Duitse collega's van Motorrad hebben meerdere medewerkers verklaard over de maand november nog geen salaris te hebben ontvangen, terwijl op Internet al meerdere postings van klanten zijn die in december bestelde spullen nog niet hebben ontvangen.

Afgelopen maandag 16 december heeft Hein Gericke voor de tweede keer sinds 2003 faillissement aangevraagd. Door de rechtbank van Dusseldorf is Georg Kreplin als curator aangesteld. Hein Gericke heeft in Europa ongeveer 100 shops, naast Duitsland is de groep ook actief in Oostenrijk, Nederland, België, Polen en Groot Brittannië.

Bron: Motorrad