Zoeken

Hein Gericke UK onder curatele geplaatst

1 augustus 2012
Hein Gericke UK, de Britse tak van het van oorsprong Duitse motorkleding en accessoires bedrijf, is onder curatele gesteld. Curator Moorfields Corparate Recovery is nu op zoek naar potentiële kopers en heeft een oproep gedaan aan geïnteresseerde partijen om voor maandag 6 augustus contact op te nemen.

Hein_Gericke_Logo

De maar voortdurende economische malaise is volgens curator Moorfields de belangrijkste reden dat de Britse tak van het internationale bedrijf in zwaar water terecht is gekomen. De curator is ervan overtuigd dat het business model veel potentie heeft, dankzij een sterk klantenbestand en medewerkers die passie voor het bedrijf hebben.

In plaats van de stekker eruit te trekken is de curator nu dus op zoek naar nieuwe kopers voor de Britse Hein Gericke tak. Hein Gericke (UK) Ltd, met 49 vestigingen in Engeland, Wales, Schotland en Ierland, is een afzonderlijk bedrijf, dat onder licentie van het grote Hein Gericke concern draait. Hein Gericke opereert verder in moederland Duitsland, Oostenrijk, de Benelux en Italië.

Met Hein Gericke UK in zwaar weer is niet gezegd dat Hein Gericke zelf in de problemen is geraakt. Nederlandse klanten hoeven zich daarom geen zorgen te maken. Volgens een medewerker van Hein Gericke zijn de verkopen in Nederland wel flink onder druk komen te staan als gevolg van de economische situatie en het aanhoudende slechte weer, maar is het altijd de kracht van het bedrijf geweest moeilijke tijden weer te boven te komen. De Nederlandse shops hebben vandaag wel bericht gekregen voorlopig geen uitwisseling meer met de Britse winkels te doen.