Zoeken

Harley verplaatst productie wielen naar China

10 december 2011
Harley-Davidson gaat haar productie van wielen van het in het Australische Adelaide gevestigde New Castalloy verplaatsen naar China, zo heeft de directie enkele dagen geleden in een persbericht laten weten. Hiermee komen in Australië 212 medewerkers op de straat te staan.

Harley-Davidson_New_Castalloy

Het sluiten van de Australische fabriek is volgens Harley-Davidson onderdeel van het uitgebreide pakket aan maatregelen waar de fabriek in 2009 toe moest besluiten om het merk te herstructureren en winstgevend te maken. Onder die strategie was besloten om de focus van productie te leggen op metalen delen asl benzinetanks, frames en spatborden, het spuitwerk, de eindassemblage en de productie van de aandrijftrein, en de rest van de onderdelen aan subcontracters uit te gaan besteden.

Harley-Davidson verwacht de levering van onderdelen van het in Adelaide gevestigde New Castalloy halverwege 2013 te beëindigen. In 2006 nog werd New Castalloy door Harley-Davidson overgenomen, nadat het bedrijf op het punt stond failliet te gaan. Om de continuiteit en de levering van wielen te garanderen besloot Harley tot overname van het bedrijf.

Met het verplaatsen van de productie naar China denkt Harley-Davidson vanaf 2014 per jaar $9 miljoen te besparen. Harley-Davidson verwacht dat de kosten voor herstructurering zullen oplopen tot zo'n $30 miljoen, waarvan ongeveer $10 miljoen in 2011 en $20 miljoen in 2012. In totaal verwacht Harley-Davidson nu met de sinds 2009 getroffen maatregelen zo'n $315 tot $335 miljoen per jaar te besparen.