Zoeken

Harley komt tot voorlopige overeenkomst met vakbonden

8 september 2010

Harley-Davidson gaat zijn productie niet uit Wisconsin verplaatsten. De motorfabrikant is met de Amerikaanse vakbonden tot een voorlopige overeenstemming omtrent een nieuwe reorganisatie gekomen, die nog wel door de vakbondsleden moet worden goedgekeurd.

Harley-Davidson_Milwaukee.jpg

Een klein half jaar geleden dreigde Harley-Davidson nog de productie van motorfietsen uit Milwaukee, Wisconsin, te verplaatsen, mocht het niet tot een overeenstemming kunnen komen met de vakbonden voor wat betreft een reorganisatie. Doel van de reorganisatie was een bezuinigingsplan, waarmee de fabrikant in totaal $54 miljoen wilde besparen.

Zowel Harley-Davidson als de vertegenwoordigers van de vakbonden hebben geen uitspraken gedaan omtrent de inhoud van de voorlopige overeenkomst, maar de fabrikant zegt in een persbericht dat de leiders van United Steelworkers of America en de Association of Machinists and Aerospace workers hun leden zullen aanbevelen de deal goed te keuren.

Naar verwachting zal Harley-Davidson een soortgelijke overeenkomst hebben opgesteld als vorig jaar in York, Pennsylvania. Daar werd toen gekort op het aantal full-time banen, in ruil voor meer flexibele deeltijdbanen.

Bob Klein, woordvoerder Harley-Davidson:
De voorgestelde overeenkomst bied een zeer competitief compensatiepakket. Tegelijkertijd bied het ons de nodige flexibiliteit en kostenbesparing die nodig is om in de toekomst succesvol te kunnen blijven.

Volgens Harley-Davidson kunnen na de stemming beslissingen snel worden genomen. Als de deal door de arbeiders wordt afgewezen, dan zal Harley invulling gaan geven aan haar dreigement de productie uit de staat Wisconsin te verplaatsen. Naar verwachting zal deze dan worden verplaatst naar de bestaande bedrijfslocaties in Kansas City en York.