Zoeken

Harley H-D1: je eigen motor via internet samenstellen

4 januari 2011

Met de lancering van het nieuwe H-D1 Factory Customization Program begin volgende maand kunnen kunnen kopers van een nieuwe Harley-Davidson hun nieuwe motor geheel naar eigen smaak personaliseren. De Amerikaanse motorfabrikant gaat hiertoe een speciale website lanceren.

H-D1.jpg

Hoewel nog geen details zijn vrijgegeven omtrent de inhoud van het H-D1 Factory programma geeft de nieuwe website een aardig idee wat we van de Amerikanen kunnen verwachten. Klanten kunnen online hun nieuwe motorfiets zelf ontwerpen en upgraden met custom paint en onderdelen uit de Harley-Davidson Genuine Motor Parts & Accessories catalogus.

Mocht de 8.000 onderdelen catalogus te veel van het goede zijn, dan kan de nieuwe H-D1 custom uiteraard ook in samenspraak met de dealer worden samengesteld. De custom ontworpen motor zal op de fabriek worden samengesteld en vervolgens naar de klant uitgeleverd. Volgens Harley is het nieuwe programma een revolutie op het gebied van persoonlijke vrijheid.

Het nieuwe H-D1 Factory programma zal in eerste instantie alleen in de USA worden ingevoerd, maar Harley-Davidson Benelux' kersverse nieuwe marketing & PR manager Jarno Middelbosch wist ons te vertellen dat Harley zeer zeker de intentie heeft om het programma wereldwijd te gaan introduceren. Om dat te realiseren zullen echter nog enkele logistieke hordes moeten worden genomen, aangezien met het huidige productieproces de doorlooptijd voor deze custom build motoren te lang zal zijn.