Zoeken

Groen licht voor circuit Bilster Berg

5 november 2012
Goed nieuws voor de liefhebbers van circuitdagen die wel eens wat anders willen dan een dagje gassen op Assen. Het in de deelstaat Nordrhein-Westfalen gelegen testcircuit Bilster Berg heeft afgelopen week de rechtzaak gewonnen die door de milieu- en geluidsmaffia tegen het circuit was aangespannen, waardoor het circuit met een half jaar vertraging alsnog in gebruik kan worden genomen.

Bilster Berg_luchtfoto

Na zes jaar voorbereiding werd afgelopen jaar gestart met de bouw van het testcircuit de Bilster Berg op het 84 hectare grote grondgebied van het voormalige NATO munitiedepot van het Britse leger. In juli van dit jaar zou het circuit officieel in gebruik worden genomen, maar dit moest worden uitgesteld nadat omwonenden tegen het circuit een rechtzaak hadden aangespannen, omdat voor geluidsoverlast werd gevreesd. De klagers kregen daarbij steun van de Duitse politieke partij 'Die Grünen'.

De rechtbank in Minden heeft de afgelopen week echter de klachten van omwonenden afgewezen, waarmee het in Bad Driburg gelegen testcircuit eindelijk in gebruik kan worden genomen. Volgens de rechter voldoet het circuit aan de wettelijke eisen ten aanzien van geluidsproductie. Bovendien gaf de rechtbank aan dat tegen de uitspraak geen hoger beroep kan worden aangetekend, waarmee de uitspraak direct definitief is.