Zoeken

Gli Amici di Claudio groot succes

23 mei 2014
Ter nagedachtenis van MV Agusta's wijlen grote baas Claudio Castiglioni werd het afgelopen weekend op het fabrieksterrein de eerste Gli Amici di Claudio georganiseerd. Duizenden liefhebbers togen naar Schiranne en overtroffen zelfs de stoutste verwachtingen van de fabriek.

Gli Amici di Claudio

Veel meer mensen dan op voorhand was verwacht waren naar de MV Agusta fabriek in het kleine plaatsje Schiranne afgereisd om Claudio Castiglioni te eren. Claudio zette wereldberoemde merken als Aermacchi, Cagiva, HGli Amici di Claudio
Gli Amici di Claudio
Gli Amici di Claudio
Husqvarna en Ducati op te kaart en wist eind vorige eeuw MV Agusta een nieuw leven in te blazen.

Het 'Gli Amici di Claudio' evenement werd door de MV Agusta fabriek georganiseerd in samenwerking met Motoclub Internazionale di Cascina Costa - de plaats waar de MV Agusta fabriek zich oorspronkelijk bevond, Cagiva Club Lombardia en de Registro Storico Aermacchi. Op het fabrieksterrein, dat nog steeds die oude sfeer uitademt, waren de prachtige motoren uit de tijden van weleer naast de huidige generatie MV Agusta's te bewonderen.

Van de Elefant die Parijs-Dakar wist te domineren tot de nieuwe driecilinder F3 800, van Eddie Lawson's Cagiva 500 racer tot de Rivale, de meest uiteenlopende en unieke modellen (als de F4 Senna en F4 Tamburini) en prototypes waren tijdens de meeting te aanschouwen.

Uiteraard was niemand minder dan Giacomo Agostini van de partij, die voor iedereen klaar stond voor een praatje en een handtekening. Agostini werd bijgestaan door Grand Prix legende Marco Lucchinelli en de huidige MV Agusta coureurs Claudio Corti, Vladimir Leonov en Jules Cluzel van het eveneens aanwezige Yaknich Motorsport Team.

Naast het evenement op het fabrieksterrein mocht een toertocht niet ontbreken, welke werd voorgereden door de huidige president en zoon van Claudio, Giovanni Castiglioni en waaraan door mensen uit Duitsland, Zwitserland, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en zelfs de Verenigde Staten en Australië werd deelgenomen.

Gli Amici di Claudio

De dag eindigde met twee hoogtepunten. Het eerste was de loterij ten bate van het European Concology Institute, waarbij een van Claudio Castiglioni's initialen CC voorziene Rivale 800 te winnen viel en een hartverscheurend moment toen ter nagedachtenis van Claudio alle motoren werden gestart.