Zoeken

Girlspower motorcross weekend in Lelystad

18 juni 2010

Als gevolg van een stijgende populariteit van meiden en dames motorcross in Nederland zal dit jaar voor het eerst een internationale motorcross wedstrijd voor meiden en dames worden georganiseerd, op het motorcrosscircuit in Lelystad.

Girlpower.jpg

In samenwerking met M.C. Flevoland en onder auspiciën van de MON  organiseert Stichting G.P.M. (Girls Power Motorcross) op 31 juli en 1 augustus deze voor Nederland unieke wedstrijd, die een jaarlijks terugkerend evenement moet gaan worden.

Veel Nederlandse meiden en dames motorcrossers nemen elk jaar deel aan de zeer succesvolle UK Girls National, het internationale meiden en dames motorcross evenement in Engeland. Op verzoek van de Nederlandse deelneemsters is de Stichting Girls Power Motorcross opgericht.

Meiden en dames motorcross
Motorcrossen voor meiden en dames wordt steeds populairder. Ook het deelnemersveld bij de MON is afgelopen jaren sterk toegenomen. Eén van de deelneemsters is snelste dame uit Nederland, Mariëlle de Mol, zij zal tevens de  opening van het Girls Power Motorcross evenement verzorgen. Zij begon op 5-jarige leeftijd met motorcrossen en nam deel aan haar eerste wedstrijden bij de MON. In 2009 eindigde Mariëlle op een mooie 7e plaats in het Wereldkampioenschap.

Voor beginners en gevorderden
Deelname aan dit unieke Girls motorcross evenement staat open voor alle motorcross liefhebsters, van beginners tot zeer gevorderden. In totaal zullen er 6 manches worden verreden en zullen - afhankelijk van het aantal inschrijvingen - alle klassen zo mogelijk aan bod komen, vanaf de 50cc t/m de MX klasse en één of twee quad klassen.

Meer informatie is te lezen op de speciaal door de stichting in het leven geroepen website.