Zoeken

Freddie Spencer naar Centennial Classic TT

5 augustus 2010

De 2010 editie van de Centennial Classic TT  lijkt een groot succes te gaan worden. Zo heeft de organisatie te kennen gegeven niemand minder dan Freddie Spencer te hebben gestrikt. Spencer zal zeker op 'zijn' 500cc deelnemen, maar de organisatie is tevens druk doende de 250cc Honda te regelen.

Freddie_Spencer_1985_500cc_Honda_NSR500.jpg

Het is dit jaar exact 25 jaar geleden dat Freddie Spencer geschiedenis schreef door zowel de 250cc als de 500cc wereldtitel op naam te schrijven. Reden te meer voor de organisatie om alle zeilen bij te zetten om Spencer op beide motoren aan de start te krijgen van de 2010 Centennial Classic TT, die het weekend van 18 en 19 september zal worden verreden.

Inmiddels hebben meer dan 300 rijders en motoren zich ingeschreven door deze klassieker, wat de organisatie heeft doen besluiten de inschrijving eind deze week te sluiten. Onder de deelnemers bevinden zich maar liefst 31 wereldkampioenen. Volgens de organisatie een unicum, evenals het feit dat tijdens de Centennial niet op replica's maar de originele racers zal worden gereden.

Dat de historie van de motorsport centraal staat tijdens de Centennial moge duidelijk zijn. Alle klassen die de geschiedenis van de TT vorm hebben gegeven, komen het weekend in actie. Maar naast motorsport, is er ook een grote onderdelenmarkt, een entertainmentprogramma én historische autosport. Formule 1 auto’s uit de jongste geschiedenis rijden een demonstratiewedstrijd.

Meer informatie:  www.cctt.nl