Zoeken

Fred Krugger met Triumph Bobber naar Sultans of Sprint 2018

22 december 2017
Voor de derde editie van Sultans of Sprint, de Europese sprintwedstrijd voor Custom motoren, heeft het Britse motormerk Triumph een beroep gedaan op onze Zuiderbuur en tweevoudig AMD Custom wereldkampioen Fred Krugger.

Om deel te nemen aan deze in 2016 gestarte en nu al befaamde Europese sprintwedstrijd voor customs, zal Krugger een Bonneville Bobber prepareren en customizen voor de strijd. Krugger, zelf groot fan van dit soort events, zal deelnemen aan de in totaal vijf sprints waarbij hij uiteraard zelf het stuur in handen neemt. 

De Bonneville Bobber, die geïnspireerd is op soortgelijke competities en de daarin gebruikte motoren uit de jaren ’40, vormt de ideale basis voor de Belgische zelfbouwer. Om zijn naam en faam eer aan te doen zal Krugger de Bobber niet alleen op technisch vlak klaarmaken voor de Sultans of Sprint, zijn talent en het Custom DNA van de Bonneville Bobber vormen de ideale ingrediënten voor een oogverblindend mooi resultaat. 

Fred Krugger; 
“Tijdens de introductie van de Bonneville Bobber werd ik al gevangen door de prachtige lijnen van de Bobber. Voor mij stond toen al vast dat ik iets moest gaan doen met deze brute schoonheid, alleen was ik nog opzoek naar het juiste haakje. Het afgelopen jaar was ik jurylid bij de Sultans of Sprint en wist gelijk dat dit het ideale platvorm was.” 
 
Cees de Rooij - General Manager Triumph Benelux; 
“Wij bewonderen het werk van Fred Krugger al jaren en delen zijn passie voor Custom motoren. We hebben er dan ook alle vertrouwen in dat de Bonneville Bobber bij Fred in goede handen is en zijn erg benieuwd naar wat hij er van gaat maken.” 


Deze week heeft de overhandiging van de Bobber plaatsgevonden en dus kan de zelfbouwer eindelijk aan de slag. Uiteraard zijn er enige restricties, immers is hij gebonden aan de reglementen van de competitie. Daarnaast vindt Triumph dat de motor onder de standaard homologatie gewoon de weg op moet blijven kunnen. Een Triumph is en blijft een machine om op te rijden.