Zoeken

Foto-expositie Centennial TT in Assen

9 december 2010

Mocht je binnenkort toevallig in de buurt van Assen zijn, in de expositiehal van het gemeentehuis in Assen is de de komende maand een prachtige foto-expositie te bezichtigen over de Centennial Classic TT, het met 12.500 bezoekers goed bezochte evenement van klassieke race-motoren én inmiddels net zo klassieke coureurs.

Centennial TT 2010

Vanaf 7 december jongstleden tot en met 7 januari 2011 is in de expositiehal een collage van circa 40 foto's te bezichtigen die door Miranda Drenth werden geschoten tijdens de afgelopen Centennial Classic TT, die het weekend van 18 en 19 september plaatsvond op het Assener circuit. Twee dagen lang konden bezoekers genieten van de racemotoren en coureurs van weleer, waaronder Giacomo Agostini, Freddie Spencer, Phil Reed, Jim Redman, maar ook onze eigen Jurgen van den Goorbergh die aantrad op de oude Cagiva C589V 500cc racer.

Op geheel eigenzinnige wijze maakte Miranda Drenth behoorlijk wat foto's, waarvan een selectie nu in het gemeentehuis in Assen te bezichtigen zijn. De tentoonstelling voert de bezoeker langs alle hoogtepunten van dat evenement. Veel oud-coureurs, waaronder Wil Hartog, Egbert Streuer, Jan de Vries en Piet Knijnenburg passeren de revue.

Centennial TT 2010

Centennial TT 2010

Centennial TT 2010

Centennial TT 2010

Centennial TT 2010

Centennial TT 2010

De expositie is een echte aanrader voor iedereen die de sfeer van weleer wil herbeleven. Het is dagelijks te bezichtigen in de expositieruimte van het gemeentehuis van Assen, van 9:00 tot 17:00 uur. De toegang is gratis.

Fotografie: Miranda Drenth, Drenthfotografie ©