Zoeken

EYBIS maakt 2013 kalender bekend

13 februari 2013
EYBIS, de Belgische organisator van internationale circuit-events, heeft haar kalender voor 2013 vrijgegeven. Niet minder dan 15 evenementen staan voor dit jaar gepland, gespreid over 36 dagen, 8 landen en op 12 internationale circuits - waarvan 11 de Grand Prix status hebben.

Eybis Logo

Vier van de vijftien events zijn dit jaar in het kader van de European Suzuki Days, welke in drie landen worden georganiseerd en door vier Suzuki importeurs worden ondersteund. Op deze events kan door elke deelnemer die daar behoefte aan heeft de volledige GSX-R serie geheel gratis op het circuit worden getest. Absolute topper in deze reeks is het event op Hockenheim, waar niemand minder dan Kevin Schwantz aanwezig zal zijn.

Schwantz zal worden vergezeld door drievoudig IDM Superbike kampioen Martin Bauer, ex-IDM Supersport kampioen Jesco Günther en Nina Prinz, met wie ook duo-runs mogelijk zijn. Op zaterdagavond is er een live band voorzien, terwijl overdag in de paddock volop vertier is met een kinder-quad parcours, freestyle stunt shows, rijvaardigheidstrainingen, een springkasteel voor kinderen en nog meer.

Tien van de vijftien events zijn BMW Motorrad Track Days, welke worden ondersteund door enerzijds de BMW fabriek en anderzijds verschillende BMW importeurs. Op de meeste events zal Troy Corser - ambassadeur van BMW - aanwezig zijn als deelnemer, instructeur en adviseur. Deelnemers kunnen tijdens de BMW Motorrad Track Days niet alleen de S1000RR, maar ook de F800R en HP4 op het circuit testen.

Op de BMW Motorrad Track Days die in Frankrijk worden georganiseerd zullen er bovendien gratis workshops zijn over de S1000RR en de HP4. De technische afdeling van BMW Motorrad France zal er dieper ingaan op de elektronica van beide fietsen, op de calibration kit en op de vering van de HP4.

Nieuw voor de 2013 EYBIS circuit events is dat met een transponder wordt gereden, welke gratis ter beschikking wordt gesteld. Op basis van de gereden rondetijden zullen de groepen 's middags worden heringedeeld. Hiermee denkt EYBIS de veiligheid nog verder te verhogen, EYBIS staat niet voor niets voor Enjoy Your Bike In Safety.

eybis 2013_planning

Meer info:
www.eybis.com 
www.europeansuzukidays.com 
www.bmw-motorrad-trackdays.com