Zoeken

Executieverkoop Moto Morini levert niets op

18 april 2011
De executieverkoop van Moto Morini heeft de vorige week niets opgeleverd. Omdat er geen enkel bod was uitgebracht op het failliete bedrijf werd het evenement al na exact twee minuten door het gerechtshof van Bologna beëindigd, ondanks dat er zeker wel gegadigden waren.

Moto_Morini_Scrambler

Reden voor het uitblijven van een overnamebod was waarschijnlijk het feit dat door curator Piero Aicardi de regels voor het bieden waren veranderd en Moto Morini nu alleen compleet ter verkoop was aangeboden. Dus inclusief het onroerend goed in Casalecchio di Reno, dat zwaar met hypotheken is belast. Met een te vorderen som van 5,5 miljoen euro wilde niemand daar nog een bod op uitbrengen.

De curator wil nu een tweede executieverkoop gaan houden, over 15 tot 20 dagen, maar het is de vraag of dat veel zal opleveren. Aicardi gaf aan tijdens die nieuwe verkoop de prijs van Moto Morini slechts met ongeveer 200.000 euro te willen verlagen. Mocht ook de tweede executieverkoop niets opleveren, dan zal uiteindelijk een derde executieverkoop bepalend zijn; dan zullen namelijk de merknaam en de roerende goederen apart van elkaar worden aangeboden. Wanneer dit zal plaatsvinden is vooralsnog niet bekend.

Bron: Motorrad