Zoeken

Erik Buell Racing werft $20 miljoen aan fondsen

24 juli 2012
Erik Buell Racing heeft een financiële injectie van $20 miljoen van investeerders gekregen. De investering kwam tot stand via het EB-5 program, onderdeel van de 1990 Immigrant Act die destijds door de Amerikaanse overheid in het leven was geroepen om potentiële immigranten te stimuleren in het Amerikaanse bedrijfsleven te investeren.

EBR_1190RS

De financiële injectie van $20 miljoen (€ 16,5 miljoen) werd gerealiseerd door het eveneens in Milwaukee gevestigde FirstPathway Partners, een bedrijf dat is gespecialiseerd in het werven van fondsen. De $20 miljoen aan investeringen geeft Erik Buell Racing de mogelijkheid haar productlijn te verbreden met nieuwe, goedkoper geprijsde modellen.

Het enige model wat momenteel door Buell wordt geproduceerd is de $40.000 dure 1190RS, met de injectie wil EBR ten minste drie modellen, RX, SX en AX gaan lanceren. Hiermee zullen volgens EBR ongeveer 200 banen worden gecreëerd. Ook geeft de financiële injectie EBR nu de ruimte om buitenlandse markten aan te gaan spreken. Over drie tot vier jaar tijd wil EBR meer dan de helft van haar producten naar het buitenland verkopen.