Zoeken

Eerste motorvrouw verkiezing tijdens MBU

11 februari 2010

Vrouwen die de strijd zijn aangegaan om de titel ‘Motorvrouw van het Jaar’ moeten het ware motorbloed door de aderen hebben vloeien om enige kans te kunnen maken in deze prestigieuze verkiezing. Het is voor het eerst in de lange historie van het motorrijden, van oudsher een mannenbolwerk, dat deze competitie wordt georganiseerd.

motorvrouw.jpg

De primeur is voor MOTORbeurs Utrecht 2010, die van donderdag 18 tot en met zondag 21 februari de 26ste editie beleeft in Jaarbeurs Utrecht. Motorrijdend Nederland heeft massaal de kans gegrepen om via de beurssite of motorbladen een keuze te maken uit de vele motorvrouwen die zich spontaan voor de verkiezing hebben aangemeld.

Inmiddels zijn zes stoere rijdsters genomineerd die op vrijdagavond 19 februari tijdens een grootse finaleshow, onder de ogen van een vakkundige maar kritische jury, flink aan de tand worden gevoeld om te bepalen wie een jaar lang getooid gaat met de eretitel Motorvrouw van het Jaar. Chimène van Oosterhout en Dennis van der Geest, beiden motorfanaat, verzorgen de presentatie van deze spannende eindronde.

Serieus
De verkiezing is een serieuze aangelegenheid, badpakken of babes komen in het verhaal niet voor, wel motorpakken en gepassioneerde motorrijdsters. Actuele aanleiding voor de wedstrijd is de toename van het aantal vrouwelijke leerlingen bij motorrijscholen. Inmiddels is een derde van alle nieuwe A-rijbewijzen voor een vrouw en dat moeten er nog meer worden, meent de beursorganisatie.

Kennis en vaardigheden
Tijdens de finale op vrijdagavond 19 februari om 17.30 uur worden de deelneemsters in drie ronden uitgebreid getest op hun motorkennis en -vaardigheden. Chimène, Dennis en de jury, waaronder Dakar-rijdster Mirjam Pol, leggen de vrouwen in de eerste ronde het vuur aan de schenen met een Motorquiz. De tweede ronde bestaat uit diverse proeven van bekwaamheid. Op het podium moeten de deelneemsters hun vaardigheid met de motor bewijzen door een opdracht op de enige juiste wijze uit te voeren. Aansluitend worden op een groot scherm de beelden vertoond van de speciale verrichtingen die een dag eerder op een van de buitenterreinen van Jaarbeurs Utrecht volgens de wettelijke vereisten tot een goed einde moesten worden gebracht. In de derde, en slotronde, krijgen de motorvrouwen een spervuur van vragen voorgelegd om zekerheid te krijgen dat aan de ambassadeursrol die van de Motorvrouw van het Jaar wordt verwacht, optimaal gestalte kan worden gegeven.

Zes hallen
De vier motordagen worden een heerlijk feestje voor motorminnend Nederland en zijn voor velen een weerzien met vrienden, bekenden en relaties. Beursorganisatie VNU Exhibitions heeft voor MOTORbeurs Utrecht 2010 zes hallen gereserveerd. Naast de ‘state of the art’ op motorfietsgebied kunnen de bezoekers rekenen op een rijkgeschakeerd aanbod van vele honderden goed onderhouden occasions en genieten van spectaculaire stuntrijders, contests en profiteren van aantrekkelijke aanbiedingen tijdens de ‘dikke donderdagavond deals’.

Show&Shine Night
Vrijdagavond is Show&Shine Night met naast de verkiezing van de Motorvrouw van het Jaar de finaleshow van de mooiste custom bikes van Nederland. Voor meer informatie en een portrettering van de genomineerde voor de titel ‘Motorvrouw van het Jaar’ zie www.motorbeursutrecht.nl.