Zoeken

Eerbetoon Lascorz helm Tom Sykes wordt op eBay geveild

15 oktober 2012

De speciale helm als eerbetoon aan voormalig teamgenoot Joan Lascorz, waarmee Tom Sykes de laatste ronde van het WK Superbike reed, is op eBay door Kawasaki te koop aangeboden. De nieuwe eigenaar zal echter over een goed gevulde knip moeten beschikken, met nog vijf dagen te gaan staat het bod inmiddels op £ 7.200.

Tom_Sykes_Shark_Lascorz_tribute

De Shark helm is voorzien van een grote uitvoering van het 'Power to Lascorz 17' logo dat dit jaar door Lascorz zelf werd ontworpen en door veel coureurs uit zowel het WK Superbike als de MotoGP als steunbetuiging aan de Spaanse Kawasaki coureur op helm, kuip of pak werd gedragen. Lascorz kwam dit jaar tijdens een training op het circuit van Imola ernstig ten val en liep daarbij een dwarslaesie op.

Naast de ter veiling aangeboden helm, die desgewenst nog van Lascorz' handtekening zal worden voorzien, heeft Kawasaki er ook nog een pretpakket bij gedaan. Diegene met het hoogste bod is het komende jaar namelijk een KRT Team special guest op een evenement naar eigen keuze. Het KRT pakket omvat een driedaagse paddock-pass, toegang tot de Kawasaki hospitality incl. volledige catering, een speciale tour naar de pitbox, een goodiebag met daarin o.a. een t-shirt, cup en gesigneerde posters en een kans om de rijders en de teamcrew te ontmoeten. En omdat alleen ook maar alleen is is het KRT pakket uiteraard voor twee personen.

Het geld dat met de veiling wordt opgehaald komt volledig ten goede aan de rehabilitatie van Joan Lascorz, die na de crash zijn leven in een fractie van een seconde totaal zal veranderen. De veiling op eBay loopt tot 20 oktober en kan nu al geslaagd worden genoemd. Na 49 biedingen staat de teller momenteel op £ 7.200 (€ 8.925), een bedrag dat de komende dagen alleen nog maar verder op zal gaan lopen.