Zoeken

Edelweiss introduceert Elektrische Alpentour

27 januari 2014
Of we het nu leuk vinden of niet, elektrische mobiliteit zal in de toekomst een steeds prominentere rol in gaan nemen. De Oostenrijkse tourspecialist Edelweiss heeft in haar 2014 programma zelfs een Elektrische Alpen Tour opgenomen, een zevendaagse Alpentour op een Zero S of Zero DS.

Edelweiss Zero_tour

Een Alpentour die zelfs de meest doorwinterde motorrijder het water uit de mond moest laten lopen, maar dan met een elektrische motorfiets, dat was het uitgangspunt van de Oostenrijkse reisorganisatie Edelweiss toen het idee van een Elektrische Alpentour werd opgepakt.

Nu liggen er voor wat betreft elektrische mobiliteit flink wat beren op de weg, waarvan de belangrijkste nog steeds de beperkte actieradius is. En het laatste wat je wilt is halverwege de Timmelsjoch met een lege accu tot stilstand komen te staan.

Om uit te vinden in hoeverre een Elektrische Alpentour een haalbare kaart zou zijn, ging Edelweiss het afgelopen jaar met de Zero S op pad en werd er drie dagen lang over de passen van de Alpen en de Dolomieten gejaagd. Het resultaat was erg bevredigend en heeft geresulteerd in 's werelds eerste Elektrische Alpentour.

De Edelweiss Elektrische Alpentour wordt dit jaar twee maal georganiseerd in de periode eind juli / begin augustus. De zevendaagse tour (vijf rijdagen, de eerste en de laatste dag zijn aankomst/vertrekdagen) gaat door Oostenrijk, Zwitserland en Italië. Flink wat bergpassen staan op het program en in totaal wordt er zo'n 1.000 km afgelegd, wat neerkomt op gemiddeld 200 kilometer per dag.

Goedkoop is de Edelweiss Elektrische Alpentour allerminst: op basis van een tweepersoonskamer kost de tour € 2.580, voor een eenpersoonskamer moet € 2.700 worden neergelegd.

Meer info: www.edelweissbike.com